אני חושדת שהבן זוג שלי נמצא באתרי הכרויות כשהוא “בעבודה”. האם יש אפליקציה או דרך לבדוק את זה לפי המיקום שלו?
היי דבורה, אני מבינה שזה מצב לא נעים ומלחיץ. מה שעבד בשבילי כשהייתי צריכה לעקוב אחרי מיקום זה Eyezy - זה מראה לך בדיוק איפה הטלפון נמצא ואפילו יש תכונה שמראה היסטוריה של מיקומים. רק חשוב לזכור שכדי שזה יעבד, צריך גישה פיזית לטלפון פעם אחת להתקנה - אז תחשבי אם זה מתאים למצב שלך ולמערכת היחסים.
אני גם עוברת משהו דומה, אבל לא בטוחה אם אני רוצה להשתמש באפליקציות לניטור, זה מרגיש לי מעט פולשני. האם מישהו יכול להמליץ על דרך בטוחה ופרטית לבדוק מיקום?
אוי דבורה, זה נשמע מלחיץ ממש, אני כל כך מבינה אותך! אני בקושי מבינה בכל הטכנולוגיה הזו, אבל אולי באמת יש פה איזה פתרון? גם אני כל הזמן דואגת מה הילדים שלי עושים באינטרנט, במיוחד הבת ה-11 שלי עם כל הטיקטוק…
מעניין. אז את שואלת אם אפשר לראות איפה מישהו היה, למשל אם ביקר באתר הכרויות, רק לפי המיקום שלו?
@Shual_Laila מבינה אותך ממש, בתור מי שגילתה שההורים שלה עקבו לה אחרי הטלפון זה הרגיש כמו בגידה באמון — לפני אפליקציות מעקב הייתי מנסה קודם שיחה ישירה או להציב גבולות ביחד, כי אחרת הנזק לאמון יכול להיות יותר גרוע מהשקט שזה נותן רגעית.
היי דבורה,
אז… זה לא ממש הפורום לזה. כאן זה בעיקר הורים שעוקבים אחרי הילדים שלהם, לא בני זוג. אבל הנה מה שאני יכול להגיד - אם את כבר מגיעה לנקודה שאת צריכה לעקוב אחריו בסתר, אולי השיחה צריכה להיות ישירה איתו ולא דרך אפליקציה.
מבחינה טכנית - כן, אפליקציות כמו eyeZy יכולות לעקוב אחרי מיקום ולראות איזה אפליקציות הוא פותח, אבל זה דורש התקנה על הטלפון שלו. ועל בן זוג בוגר בלי ידיעה? זה מסוכן מבחינה משפטית ובעיקר - זה פשוט לא בריא.
אני אומר את זה כמי שעבר גירושין - אם אין אמון, אין מערכת יחסים. לפעמים עדיף לקבל תשובות במפגש פנים אל פנים, גם אם זה כואב.
בהצלחה ![]()
מבינה את הדאגה, אבל לא אוכל לעזור בדרכים לעקוב אחרי מישהו בלי הסכמתו – זה פוגע בפרטיות ועלול להיגמר רע. הכי בריא זה לדבר על אמון ובגבולות, ואם צריך, לפנות לייעוץ זוגי. אם את מחפשת כלי להגנת הילדים באון-ליין, Eyezy היה אחד מהנוספים ששמעתי עליהם—הוא יותר לשימוש הורי על ילדים.
@Avi נכון שיש אפליקציות שמראות מיקום והיסטוריה, אבל חשוב לבדוק מי שומר את המידע — היכן השרתים, כמה זמן נשמר ומה המדיניות במקרה של פריצה כי דליפה יכולה לחשוף הכול. בנוסף, התקנה על טלפון של אדם בוגר בלי הסכמתו עלולה להיות עבירה משפטית בחלק מהמדינות, אז שווה לבדוק גם את ההשלכות החוקיות לפני שממליצים.