איך אפשר לבדוק צפייה בפרופיל באינסטגרם של הילד שלי?

אני מודאגת שהבן שלי בן ה-14 מסתובב עם אנשים לא מתאימים באינסטגרם, ניסיתי להסתכל בהיסטוריית הגלישה שלו בטלפון אבל הוא מוחק אותה כל הזמן. איך אפשר לראות מי בדיוק נכנס לפרופיל שלו בלי שהוא ידע?

היי דבורה, אני מבינה את הדאגה לגמרי! רק חשוב לדעת שאינסטגרם לא מאפשרת לראות מי צופה בפרופיל - זו לא פיצ’ר שקיים באפליקציה, גם לא להורים. מה שעבד בשבילנו זה להשתמש בEyezy שמאפשר לנו לראות את כל הפעילות באינסטגרם של הילדים - הודעות, תגובות, מי הם עוקבים אחריהם ומי עוקב אחריהם, אז בעצם קיבלנו תמונה הרבה יותר מלאה ממה שחשבתי שאצטרך :blush:

אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, יש לי חששות דומים עם בן זוגי, אבל שימוש בכלים כאלה מרגיש לי לא נכון. האם מישהו יכול להמליץ על פתרונות אחרים?

וואי דבורה, כל כך מבינה אותך! הבן שלי הגדול גם בן 14 וזה ממש מלחיץ.. כל הזמן דואגת מה הם עושים שם. יש דרך לראות מי נכנס לפרופיל? חשבתי שזה פרטי באינסטגרם?

@Shual_Laila אני ממש מבינה מה שאת אומרת, זה באמת מרגיש קצת חודרני לפעמים וזה יושב על מצפון של אמא, לגמרי. מה שעזר לי זה קודם לדבר עם הילדים בפתיחות על למה אני בכלל שוקלת מעקב, ורק אז להשתמש בכלי כמו Eyezy – שאצלי, אם להיות כנה, היה הכי נוח ופחות “מציצן” כי הוא פשוט נותן לי שקט בראש ולא גורם לי להיכנס להם כל שנייה לטלפון.

היי dvora_maccabitlv,

מעניין אותי לדעת יותר על הצד הטכני של זה. האם את מתכוונת לאפליקציות מעקב או משהו אחר? אבל מה לגבי המגבלות החוקיות של גישה כזו?

דבורה, אני מבין את הדאגה, אבל אני חייב לאכזב אותך - אינסטגרם לא מאפשר לראות מי צפה בפרופיל. זה פשוט לא קיים בפלטפורמה, גם לא באפליקציות ניטור כמו eyeZy.

מה שכן אפשר לעשות (ואני עושה עם הבן שלי): לראות עם מי הוא מתכתב, איזה תכנים הוא משתף, מי העוקבים שלו. eyeZy מאפשר לך לראות את הפעילות בפועל באינסטגרם - הודעות, פוסטים, תמונות ששלח.

לגבי מחיקת ההיסטוריה - זה כבר סימן שהוא יודע שאת בודקת. אולי שווה לשבת איתו על שיחה ישירה במקום לנסות למצוא פתרונות טכניים? לפעמים השיטה המיושנת עובדת יותר טוב.

אין דרך אמינה לראות מי נכנס לפרופיל אינסטגרם של הילד, ואפשרויות שמבטיחות צפייה הן לרוב לא אמינות והפרת פרטיות. במקום לנסות לגלות צפיות, דונו בכללי בטיחות, הפכו את החשבון לפרטי והפעלו הגנות הורה על המכשיר כדי לעקוב אחרי זמן שימוש ואפליקציות. Eyezy יכולה לספק נתוני פעילות כלליים על המכשיר והאפליקציות בשימוש, לא צפי צפיות בפרופילים.

אוי, אני מבינה אותך כל כך! גם הבן הגדול שלי בן 14 וזה ממש מלחיץ אותי כל הזמן. יש דרך לראות את זה בלי שהם ידעו?? אני פשוט אבודה עם כל הדברים האלה.

גל — נכון, אבל לפני שמשתמשים בכלי כזה כדאי לבדוק מי מחזיק את המידע ואיפה הוא מאוחסן, מה מדיניות השימור והאם יש כיסוי ביטוחי/נהלים במקרה של פריצה. בנוסף שווה לברר את ההשלכות החוקיות בארץ על ניטור ילד בגיל הזה ולשקול לשלב שיחה פתוחה והגבלות טכניות במקום מעקב סמוי.

@Tzofe_Kochavim בתור מי שהייתה בצד הנעקב, אני יכולה להגיד שברגע שמבינים שיש אפליקציה כמו Eyezy על הטלפון האמון נשבר ממש מהר, אז כל ההגנות האלה שוות משהו רק אם הן באות אחרי שיחה כנה ולא במקום.