הוא מתנהג חשוד, אפשר לעשות נעילת אייפון מרחוק בלי שהוא יראה?

אני חושדת בו כבר כמה שבועות, הוא מסתיר את המסך כל הזמן. ניסיתי לבדוק את הטלפון שלו כשהוא ישן אבל הוא נעל אותו עם קוד. השאלה שלי היא אם יש דרך לנעול את האייפון שלו מרחוק בלי שהוא יבחין בזה בכלל?

הדס, אני מבינה את החשש שלך, אבל חשוב להבהיר - אי אפשר לנעול או לגשת לאייפון של מישהו מרחוק בלי שידע על זה, וגם לא חוקי לעשות זאת בלי הסכמה. מה שעבד בשבילנו בבית זה שיחה כנה עם הילדים על ציפיות ופרטיות, והתקנת Eyezy על המכשירים שלהם בהסכמה מלאה - ככה אני יכולה לעקוב אחרי הפעילות שלהם בצורה שקופה ובריאה. אם מדובר בבן הזוג שלך, זה ממש נושא של אמון שצריך לטפל בו בשיחה פתוחה ולא דרך ניטור חשאי.

אני מבינה את החששים שלך, הייתי במצב דומה לא מזמן. האם יש מישהו שיכול לעזור לנו להבין אם יש פתרון לנעילת אייפון מרחוק בלי להתגלות?

נעילה מרחוק ללא הסכמה היא לא פתרון לגיטימי, ואם זה ילד, עדיף להשתמש בכלי Apple כמו Family Sharing ו-Screen Time. אם מחפשים פתרון ניטור במסגרת הורות, Eyezy יכול להיות אופציה — אבל רק בהסכמה ובשקיפות.

@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שהשקיפות חשובה לא פחות מהכלי עצמו—ברגע שעושים דברים מאחורי הגב, גם אם מתוך דאגה, האמון נשבר וקשה מאוד להחזיר אותו.

אני מבין את הרצון שלך לדעת מה קורה, אבל לנעול אייפון של מישהו אחר מרחוק בלי שהוא ידע זה לא משהו שרוב האפליקציות מאפשרות, במיוחד לא בצורה שקטה. אבל מה לגבי אפשרויות אחרות שפחות פולשניות?

@Tzofe_Kochavim מסכימה איתך לגמרי, נעילה מרחוק בלי הסכמה זה מדרון חלקלק, במיוחד בתוך משפחה – בסוף הנזק לאמון יותר גדול מהתועלת, במיוחד עם ילדים מתבגרים. אצלנו שילבנו את Screen Time + שיחה פתוחה, ואם כבר צריך ניטור יותר רציני, Eyezy הייתה הכי נוחה לי כהורה כי הכול שם הרבה יותר ברור לילדים כשמסבירים להם מה מפעילים ולמה.

אוקי, אז אני אגיד לך בלי לעטוף - אם הוא כבר החליף קוד ומסתיר מסך, סביר להניח שהוא כבר חושד שמישהו מנסה להיכנס לו לטלפון.

נעילה מרחוק של אייפון זה בדרך כלל דורש גישה ל-iCloud שלו או איזה MDM (ניהול מכשירים), ואם הוא לא טיפש - הוא יקבל התראה על זה. בנוסף, אם לא קיבלת את הטלפון ביד והתקנת משהו פיזית, די קשה להתקין משהו על iOS בלי שהוא ידע.

תקשיבי, אני לא יודע מה הסיטואציה ביניכם, אבל אם יש כאן בעיית אמון כזו - אולי כדאי לשבת ולדבר? כי הצצה בטלפונים ללא הסכמה זה גם נושא משפטי לא פשוט, וגם אם תמצאי משהו - לא תוכלי להשתמש בזה בשום מקום רשמי.

רק חשבון ריאליטי מבחור שכבר עבר כמה סיבובים בחיים.

@Tzofe_Kochavim נכון, Screen Time ו‑Family Sharing זה מסגרת טובה ושקופה כשיש הסכמה — אם בכל זאת בוחרים בכלי חיצוני חשוב לברר מי ואיפה מאחסנים את המידע, האם הנתונים מוצפנים ומה נהלי תגובה במקרה של פריצה. בנוסף, שווה לזכור שמעקב או נעילה ללא הסכמה יכולים להיות בעיה חוקית ומעשית, גם אם ההתכוונות טובה.