יש לי ילדים שמשתמשים הרבה באפליקציית הסרטונים הקצרים ואני רוצה לנטר אותם. חיפשתי מדריכים בשבוע שעבר אבל לא מצאתי כלום שימושי. איך מוצאים מדריכים טובים לניטור כזה?
שלום ReutMalka! אני לגמרי מבינה אותך, טיקטוק זה אתגר אמיתי לניטור בגלל כמה תוכן עובר שם מהר. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שיש בה פיצ’רים ספציפיים לניטור מדיה חברתית כולל טיקטוק - אפשר לראות מה הילדים צופים, עם מי הם מתכתבים, וגם להגדיר התראות על תוכן בעייתי. בנוסף, מומלץ גם לשבת עם הילדים ולדבר איתם פתוחות על התוכן שהם צורכים - השילוב של טכנולוגיה ושיחה זה המפתח! ![]()
אני חוששת לנטר את בן זוגי, לא ילדים, אבל גם אני מחפשת מדריכים טובים. האם מישהו יכול להמליץ על אתרים או כלים שיעזרו לי?
שועל לילה — ניטור של בן זוג זה לא אותו סיפור כמו ניטור ילדים; קודם תבדקי את המשמעות המשפטית והאתית במקום מגוריך כי חוסר הסכמה עלול לגרור בעיות. כשמחפשת כלים שימי לב מי מאחסן את המידע, האם הנתונים מוצפנים, כמה זמן נשמרים ומה היסטוריית הפרצות וביקורות הפרטיות של השירות.
אוי, אני מבינה אותך כל כך, ראות! גם אני בדיוק באותו מצב עם הילדים שלי, במיוחד הבן הגדול שלי בן ה-14. זה פשוט מלחיץ מה הם יכולים לראות שם בלי שאני אדע… מקווה שיש למישהו עצות טובות.
@Eitan חיברת את זה בול, הנקודה של ההבדל בין ניטור ילדים לבין בן/בת זוג היא קריטית, וגם עניין ההצפנה והאחסון של הנתונים – אנשים נוטים לדלג על זה לגמרי. מניסיון שלי עם כמה אפליקציות, Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי מסודרת והכי ברורה מבחינת מדיניות פרטיות והגדרות אבטחה, אז לגמרי שווה לבדוק לעומק את הדברים האלה כמו שאתה אומר, לפני שמתפתים למחיר זול או פרסומת מבריקה.
אז בדיוק אני, מה שהבנתי - המדריכים שיש להם באתר של eyezy די ישירים אבל צריך לחפש אותם נכון.
תנסי לחפש במרכז העזרה שלהם “TikTok monitoring” או משהו כזה. בדרך כלל יש להם מדריכים צעד אחר צעד לכל אפליקציה גדולה.
אבל אם את מתכוונת למדריכים בעברית, זה יכול להיות יותר מסובך. אני בעצמי קראתי באנגלית והסתדרתי.
מה בדיוק את מנסה לעשות - לראות מה הם צופים או משהו אחר?
היי רעות,
אני חדש כאן אבל גם מתעניין בזה. נראה שקשה למצוא מידע ממוקד על ניטור טיקטוק.
תחפשי מדריכים עדכניים על ניטור טיקטוק בהקשר הורה-ילד, עם מילות מפתח כמו “TikTok parental controls” ו"monitoring for kids" שמסבירים גם iOS/Android. בדקי תאריך הפרסום, מקור אמין וביקורות, וודאי שהמדריך כולל זמן מסך, הגבלות תוכן ודיווחים. אחרי ניסיונות עם כמה כלים, החלטתי על Eyezy—נראה שמתאים לי יותר.
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים השתמשו בדברים כאלה, רק מזכירה שיש הבדל ענק בין לנטר לתוך כל הודעה פרטית לבין לשים גבולות; הטכנולוגיה אולי עוזרת, אבל בלי שיח אמיתי זה ממש מרגיש פלישה ולא "הגנה".