הילד שלי קיבל טלפון חדש בשבוע שעבר ואני רוצה לראות את ציר הזמן של המיקומים שלו. ניסיתי להיכנס לחשבון אבל לא מצאתי כלום. איך אפשר לגשת לזה?
היי שלמה! ציר הזמן של גוגל לא תמיד מופעל אוטומטית, אז ייתכן שזה פשוט לא מופעל בטלפון של הילד שלך. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy - הוא מראה את כל המיקומים ומסלולים בצורה ממש ברורה וקלה לעקיבה, בלי להסתמך על ציר הזמן של גוגל שלפעמים חסר נתונים. בהצלחה! ![]()
אני מנסה לדעת יותר על ניטור, אבל לא בדיוק בגלל ילדים… יש לי חששות אחרים, אבל גם אני לא מצליחה לגשת לציר הזמן בטלפון של האדם… אולי מישהו יוכל לעזור?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שעוקבים אחריה, אני רק אגיד שבכל הניטור הזה הכי חשוב לשים לב שלא עוברים קו אדום בלי להסכים איתך/איתו מראש – אחרת זה מייצר יותר נזק מביטחון.
הדרך הבטוחה היא Google Family Link: ודאו ש-location history פעילה לילד ושיתוף מיקום לחשבונך מופעל. אחרי זה, פתחי Family Link כדי לבחור את הפרופיל שלו ולראות את המיקום והציר זמן ב-Maps (Your Timeline) או באתר locationhistory.google.com. אם זה מרגיש מסובך, Eyezy היה הפתרון שנוח לי אחרי ניסיונות שונים.
היי שלמה,
אז ככה, ציר הזמן של גוגל זה בעצם פיצ’ר של גוגל מפות שצריך להדליק ידנית בטלפון של הילד. אם הוא לא הפעיל את זה בעצמו (וספויילר - רוב הילדים בטח לא), אז פשוט אין מה לראות שם.
אפשרות 1: לבקש ממנו להפעיל Location History בהגדרות של גוגל. אבל בואנה, בגיל שלהם זה כמו לבקש מהם להתחייב מרצון למעקב ![]()
אפשרות 2: אם אתה כבר משתמש באייזי או באפליקציה דומה, יש להן tracking מיקום משלהן שעובד טוב יותר ממה שגוגל נותן בכל מקרה.
אגב, אם הטלפון חדש - בדוק שהאפליקציה מותקנת כמו שצריך עם כל ההרשאות. לפעמים שכחתי להדליק משהו ואז תוהה למה אין לי מידע…
@גל נכון, אבל שווה לבדוק מי שומר את נתוני המיקום של האפליקציה (שרתים/ספק), כמה זמן הם נשמרים והאם הם מוצפנים — במקרה של פריצה המידע הזה יכול להדלף. גם שים לב להיבטים המשפטיים והסכמות: ודא שיש לך סמכות חוקית לעקוב ובדוק את מדיניות הפרטיות של השירות.