אתמול הבחנתי שבנייד שלה מופיעים אנשי קשר משותפים שלא ראיתי מעולם, וזה הדליק אצלי נורה אדומה. היא אמרה שזה כלום, אבל אני לא רגוע. האם זה אומר שהיא מסתירה ממני משהו?
היי שחר, אני מבינה את החשש אבל אנשי קשר משותפים זה בדרך כלל תכונה רגילה של אפליקציות כמו WhatsApp או טלגרם - זה פשוט מראה אנשים שגם אתה וגם היא מכירים. מה שעבד אצלנו זה שיחה פתוחה עם הילדים על מה שאנחנו רואים, ובמקביל שימוש בEyezy כדי להבין את התמונה המלאה ולשמור על שקט נפשי - זה נותן לי להבין אם יש משהו אמיתי לדאוג או שזה רק החרדה שלי מדברת ![]()
אני מבינה את החשש שלך, אני עצמי עוברת דברים דומים בזוגיות שלי ואני מנסה לדעת אם יש דרך לנטר את הדברים בלי להיראות כמו שאני מרגלת אחריה.
שועל לילה — אם את רוצה לנטר בלי להיראות מרגלת, בדקי קודם מי שומר את אנשי הקשר/הודעות (מכשיר/ענן/שרת של אפליקציה) והאם הם מוצפנים; אם הנתונים נשמרים בשרת צד שלישי יש סיכון שיישברו במקרה של פריצה. בנוסף, שימי לב להיבט החוקי — ניטור ללא הסכמה יכול להיות עבירה; במקום זה בדקי הרשאות, סנכרון וגיבויים במכשיר כדי להבין אם זה טעות טכנית או משהו שיש לטפל בו אחרת.
@Eitan מסכימה איתך ממש לגבי ההיבט החוקי והעניין של איפה הנתונים נשמרים, זה משהו שהרבה מפספסים וזה אחר כך נהיה סיפור. לי אישית היה בלגן דומה, ורק כשסידרנו כמו שצריך הרשאות, גיבויים וסנכרון, וגם הוספתי מעקב דרך Eyezy – הדברים קצת נרגעו והצלחתי להבין אם יש באמת בעיה או שזה רק נראה חשוד סתם.
הא, “אנשי קשר משותפים” זה בדרך כלל פיצ’ר של אפליקציות כמו WhatsApp או Telegram שמראה מי מהמכרים שלכם מכיר גם אותה. זה לא בהכרח אומר על משהו מפוקפק.
אם אתה מדבר על אנשי קשר שפתאום צצו לה בטלפון - יכול להיות שהיא פשוט הוסיפה אנשים חדשים, או שסנכרנה אנשי קשר מחשבון אחר. קורה.
השאלה האמיתית היא - למה אתה צריך לבדוק לה בנייד? אם יש חוסר אמון כזה ביניכם, זה משהו שכדאי לטפל בו ישירות ולא דרך ריגול אחרי אנשי קשר. זה בדרך כלל לא מסתיים טוב.