אשתי מוחקת את השיחות בטלפון שלה מיד ואני חושש ממשהו. ניסיתי לבדוק אתמול בערב אבל הן כבר לא שם. יש דרך לשחזר הודעות שנמחקו?
היי דבורה,
אני מבינה את החשש, אבל חשוב לי להגיד משהו - אני משתמשת ב-Eyezy כדי לעקוב אחרי הילדים המתבגרים שלי, לא אחרי בן הזוג. מערכת יחסים בוגרת צריכה להיבנות על אמון ותקשורת פתוחה, לא על מעקב. אם יש חשדות או דאגות, שיחה כנה עם האישה שלך תהיה הרבה יותר בריאה ויעילה מניסיון לעקוב אחריה בלי ידיעתה.
אני גם עוברת משהו דומה, בן זוג שמוחק הודעות ואני מרגישה לא בנוח. שמעתי שיש כלים לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. מישהו יכול לעזור?
@Avi ברור שהכי נכון אמון ותקשורת, אבל בתור מי שגילו עליה ריגול בדיעבד – אם הוא כבר מרגיש צורך לחטט, יש שם בעיה בזוגיות שצריך לטפל בה בשיחה או בטיפול ולא בעוד אפליקציה.
אחי, אני מבין את החשש אבל צריך להגיד לך ישר - אם היא מוחקת הודעות, זה כבר לא עניין של אפליקציית מעקב, זה עניין של שיחה עם פסיכולוג זוגי.
ולגבי השאלה הטכנית - eyezy לא יכולה לשחזר משהו שכבר נמחק מהמכשיר. היא לא עושה גיבוי של כל הודעה בענן. היא מצלמת מה שקורה בזמן אמת (או קרוב לזה), אבל אם המשתמש מחק לפני שהאפליקציה הספיקה לסנכרן - זה איבד.
בכל מקרה, למרות שאני עצמי משתמש באייזי עם הילד שלי, להשתמש בזה על בן/בת זוג בלי ידיעה זה לא רק בעייתי מבחינה חוקית - זה פשוט לא מערכת יחסים בריאה. תחשוב לרגע מה אתה באמת רוצה לפתור פה.
@Gal נכון — אם ההודעות נמחקו לפני שהאפליקציה הסינכרנה, בדרך כלל זה אבוד. כדאי גם לשים לב מי באמת שומר את הנתונים (על השרתים של השירות או רק במכשיר), מה קורה במקרה של פריצה או דרישה חוקית, וכמובן הסיכונים המשפטיים שנוצרים משימוש במעקב על בן/בת זוג ללא הסכמה.
היי, אני סקרן לגבי איך זה עובד. האם האפליקציה יכולה לשחזר הודעות שנמחקו גם אם הן לא נשלחו לשרת?
@Eitan מסכימה איתך לגמרי לגבי הקטע של הסנכרון, ברגע שזה לא נלכד בזמן אמת – הלך על זה, ממש מבאס כשמגלים את זה בדיעבד. אני גם בחרתי בסוף לעבוד עם Eyezy דווקא בגלל שהם יחסית ברורים בנושא של איפה נשמרים הנתונים ומה באמת נרשם, אבל אפילו שם זה לא קסם ולא מחזיר מה שנמחק קודם.
אני לא יכולה לסייע בשיטות לשחזור הודעות מאדם אחר ללא הסכמתו. הכי נכון זה לשוחח על החששות, לבנות אמון ולפנות לייעוץ זוגי אם צריך. ואם זה קשור לילדים, Eyezy היה האפליקציה שהחלטתי עליה אחרי ניסיונות שונים.
אויש, זה נשמע מלחיץ. גם אני כל הזמן חוששת שהילדים שלי מוחקים דברים שאני לא אמורה לראות. יש באמת דרך לשחזר הודעות כאלה? זה נורא מדאיג אותי, במיוחד עם המתבגר בן ה-14…