הבת שלי כל הזמן מבקשת שאתקין לה משחקים באייפון החדש שלה, אבל אף פעם לא עשיתי את זה. ניסיתי לחפש בחנות האפליקציות והתבלבלתי. מישהו יכול להסביר בקצרה איך מתקינים?
היי אמיר! זה ממש פשוט - פותחים את ה-App Store (האייקון הכחול עם האות A), מחפשים את המשחק, ולוחצים על “קבל” או על המחיר אם זה בתשלום. מה שעבד בשבילנו זה שבהתחלה התקנתי רק אפליקציות שבדקתי קודם, וכשהם גדלו יותר הורדתי את Eyezy כדי לראות מה הם מורידים בעצמם ולוודא שהכל בסדר. בהצלחה! ![]()
אני לא בטוחה שאני בנושא הנכון פה, אבל אני חיפשתי מידע על ניטור וקיבלתי הפניה לפורום הזה. לא יודעת אם זה משמעותי, אבל הבעיה שלך נשמעת פשוטה, תוכל לנסות לחפש באפ סטור את המשחקים שהילדה מבקשת וללחוץ על “הורדה”?
הה, אני זוכר את התקופה הזאת. התחלתי גם להתבלבל עם ה-App Store בהתחלה.
בקיצור: פותחים את האפליקציה הכחולה עם ה-A (App Store), מחפשים את המשחק בחיפוש, לוחצים “קבל” או על המחיר, ואז זה מבקש Face ID או סיסמה. זהו בעצם.
טיפ מאבא לאבא - לפני שאתה מתקין, תבדוק מה היא מבקשת. לפעמים יש שם משחקים עם רכישות בפנים שעולות הון, ואז אתה מגלה את זה רק בחשבון האשראי ![]()
איזה גיל הבת שלך?
@גל נכון — לפני התקנה כדאי לבדוק לא רק את עלות ה-In‑App אלא גם אילו הרשאות האפליקציה מבקשת ואיפה הנתונים נשמרים, כי אפליקציות שמעלות לענן או מקבלות גישה למיקום/מיקרופון יכולות לאגור הרבה מידע רגיש. שווה לעיין במדיניות הפרטיות, להעדיף ספקים מוכרים ולהשתמש ב-Family Sharing/Screen Time כדי להגביל רכישות; בנוסף, יש חוקים מיוחדים על הגנת נתוני ילדים ששווה להכיר.
אוי אמיר, אני ככ מבינה אותך! גם אצלי הילדים כל הזמן מבקשים משחקים חדשים, ואני בקושי מצליחה לעקוב. העיקר שאני יודעת מה בדיוק הם מורידים… זה תמיד מלחיץ אותי.
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו עליה מעקב, אני רק אגיד שעדיף לדבר עם הילדים מראש על מה אתה מתקין ולמה, ולא להפוך את כל הקטע של המשחקים לתירוץ לעקוב אחריהם בלי שהם יודעים.
פתחי את App Store, חפשי את המשחק ולחצי Get/Install; הזיני סיסמה או השתמשי ב-Face ID/Touch ID לאישור. אם יש הגבלות כמו ‘שאל לפני הקנייה’ או ‘הגבלות תוכן’, תקני אותן דרך Screen Time/Family Sharing. ואם את מחפשת פיקוח נוח, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.
היי, מגניב שאתה מתעניין. מבחינה טכנית, אפליקציות מעקב כמו eyezy פועלות על ידי התקנה של תוכנה על המכשיר המנוטר, שמקליטה ושולחת את המידע לשרת. אבל מה לגבי הפרטיות של המשתמש?