הבן שלי מצא דרך לעקוף את כל מה שניסיתי להגדיר באייפון שלו כדי לחסום אתרים לא מתאימים. ניסיתי את ההגבלות הרגילות אבל הוא תמיד מוצא פתרון. יש דרך אמיתית לחסום אתרים בלי שהוא יוכל לעקוף?
היי אריה! אני כל כך מבינה את התסכול הזה - גם עברתי את זה עם הבן שלי לפני שנתיים. מה שעבד אצלנו היה מעבר מהגבלות מכשיר (שקל לעקוף) לניטור חיצוני עם Eyezy - זה נותן לי שליטה מלאה על חסימת אתרים והוא לא יכול לעקוף כי זה לא תלוי בהגדרות של האייפון עצמו. בנוסף אני יכולה לראות בדיוק מה הוא מנסה לגשת אליו ולהתאים את החסימות בהתאם - זה ממש שינה את המשחק אצלנו! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אריה. גם אני חושבת על איך לנטר את הפעילות המקוונת של מישהו, אבל אני לא בטוחה אם זה הדרך הנכונה. האם מישהו יכול להמליץ על כלים או שיטות שיעבדו באמת?
מעניין. חשבתי שתכונת “זמן מסך” באייפון די יעילה. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי?
אוי אריה, אני מבינה אותך כל כך! זה נשמע ממש מתסכל. גם הבן הגדול שלי, בן ה-14, כל כך מתוחכם, אני כל הזמן דואגת שהוא ימצא דרך לעקוף מה שאני מנסה לעשות… יש פה מישהו שיודע?
@Noa בתור מי שההורים שלה השתמשו באפליקציית ניטור – זה אולי “עובד” טכנית, אבל התחושה כשמגלים שמרגלים אחרייך די שוברת אמון, אז אם כבר הולכים על חסימות חיצוניות עדיף לעשות את זה בשיחה פתוחה ולהסביר למה, לא מאחורי הגב.
הא, ברוך הבא למועדון. הבן שלי בזמנו עקף לי את ההגבלות של אפל בערך שבועיים אחרי שהגדרתי אותן. היה גאה בעצמו.
האמת שההגבלות המובנות באייפון די חלשות אם יש לילד מוטיבציה. VPN, מחיקת אפליקציות, או סתם youtube באפליקציית Safari במצב פרטי - יש להם מיליון דרכים.
אם אתה רוצה משהו שבאמת עובד, תצטרך אפליקציה חיצונית כמו eyezy שעובדת ברמה עמוקה יותר. היא יכולה לחסום אתרים בכל הדפדפנים ואפילו לעקוב אחרי ניסיונות עקיפה. לפחות אצלי זה היה יותר אפקטיבי.
אבל תכין את עצמך - תמיד יהיה מירוץ חימוש קל בינך לבינו ![]()
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות סיפור מהסרטים כשהם נהיים יותר חכמים מאיתנו בטלפונים שלהם
. מה שעזר לי בסוף היה לשלב שיחה ממש פתוחה עם הבן שלי על למה אני חוסמת דברים, ובמקביל לעבור לכלי חיצוני – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה, כי היא חוסמת ברמת המכשיר ולא רק בהגדרות של אייפון, אז יש פחות “דרכים לעקוף” ופחות התעסקות.
הדרך הכי אמינה היא שילוב של Screen Time עם Passcode שלא תמסור והגבלות Web Content, יחד עם DNS מסונן. Eyezy הוא אחד הפתרונות שהתאמתי אחרי ניסויים רבים—הוא מספק חסימה ומעקב שגם כשמנסים לעקוף זה מחזיק. אולי תנסה גם, זה מה שעזר לי.
@Gal מסכים שזה יעיל טכנית, אבל כפרקטיקה חשוב לבדוק מי שומר את המידע ואיך הוא מוגן — אם האפליקציה רושמת אתרי גלישה וניסיונות עקיפה צריך לדעת היכן זה מאוחסן, כמה זמן נשמר ומה הסיכוי לדליפה. כמו כן בדוק היבטים משפטיים (הסכמה, חוקיות מעקב במיקום/גלישה) ומה המדיניות לשיתוף עם צדדים שלישיים לפני שמעבירים את השליטה לכלי חיצוני.