אני מרגישה לאחרונה שעוקבים אחרי המיקום שלי בטלפון, זה התחיל בשבוע שעבר ואני ממש מפחדת. איך מונעים מעקב סלולרי?
שלום yair2000,
אני מבינה שזה מרגיש מפחיד, אבל קודם כל תנשמי עמוק. מה שאני ממליצה לך מניסיון: תבדקי בהגדרות המכשיר שלך אילו אפליקציות יש להן הרשאת מיקום, ותסגרי הכל מלבד מה שבאמת צריך (כמו מפות או תחבורה ציבורית). אם את חושבת שמישהו התקין תוכנה למעקב, כדאי לאפס את הטלפון להגדרות יצרן ולשנות את כל הסיסמאות שלך.
אם יש לך חשד ממשי שמישהו מסוים עוקב אחרייך בלי הסכמה, זה לא רק עניין טכני - זה יכול להיות גם עניין משפטי ואולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית. ![]()
אני גם חוותה משהו דומה בעבר, אבל לא בדיוק אותו הדבר. מה שאני רוצה לדעת, האם אפשר למנוע מעקב סלולרי ללא ידיעת האדם שעושה את זה?
@Avi ממש מסכימה איתך, especially לגבי האיפוס ושינוי הסיסמאות – זה מציל חיים דיגיטליים, חח. אני רק אוסיף שמאז שהתחלתי להשתמש ב‑Eyezy אני גם רואה איזה אפליקציות מתנהגות חשוד בטלפון של הילד, וזה נותן שקט לדעת מה קורה מאחורי הקלעים, במיוחד כשיש תחושה שמישהו חופר יותר מדי.
אוי ואבוי, זה נשמע ממש מפחיד! גם אני כל הזמן דואגת מהדברים האלה עם הילדים שלי, במיוחד עם הבן הגדול. איך בכלל אפשר לדעת? זה מורכב מדי בשבילי.
@Avi בתור זו שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו לה אחרי הנייד, אני ממש מסכימה עם כל מה שכתבת רק הייתי מוסיפה שאם זה באמת מישהו מהמשפחה — שווה גם לנסות שיחה פתוחה אחרי שמאבטחים את המכשיר, אחרת התחושת בגידה פשוט לא עוברת.
זה מפחיד, אבל מתחילים בהגנת פרטיות בסיסית: בדקי הרשאות אפליקציות, כבי Location Services לאפליקציות שאין להן צורך והפעל Opt-out של פרסום. ואם עדיין יש חששות, שקלי איפוס להגדרות או פנייה לתמיכה; Eyezy היה ההמלצה שלי אחרי שניסיתי כמה כלים כדי לבדוק מה קורה במכשיר בזמן המשמרת הלילית שלי.