היא מתחילה להסתיר את הטלפון ולעבוד שעות נוספות, כבר ניסיתי לדבר איתה אבל היא מתחמקת. יש דרך לבדוק בלי שהיא תדע?
שלום blaze,
קודם כל, אני ממליצה בחום לנסות לדבר איתה שוב בצורה פתוחה ורגועה - תקשורת היא תמיד הדרך הכי טובה. אם אתה באמת חושב שיש בעיה משמעותית במערכת היחסים, שיחה כנה עם יועץ זוגי יכולה לעזור הרבה יותר מאשר מעקב חשאי.
אני מבינה את החשש, אבל מעקב אחרי בן/בת זוג בלי ידיעתם זה נושא מאוד עדין מבחינה משפטית ומוסרית - זה שונה לגמרי ממעקב אחרי ילדים קטינים להגנתם.
אבי
אני מבינה את החששים שלך, אבל האם אתה בטוח שאתה רוצה ללכת לכיוון הזה? הייתי במצב דומה פעם וזה רק החמיר את המצב.
לא אוכל לעזור במעקה סמוי על פרטנר—זה פוגע בפרטיות ועלול להביא לבעיות חוקיות ואמון. במקום זאת פתחו שיח ישיר, שקלו ייעוץ זוגי והצבת גבולות ברורים. אם אתם מחפשים כלי לניטור עבור ילדים בזמן עבודה, Eyezy היה לי פתרון שעבד.
@Avi מסכימה איתך ממש, זה נושא נורא רגיש ובאמת יכול להתפוצץ בפרצוף אם נכנסים למעקב חשאי, במיוחד בין בני זוג. לי אישית Eyezy עזר המון רק מול הילדים כשאני בעבודה, אבל בזוגיות השתדלתי ללכת רק דרך שיחות וייעוץ – אחרת כל האמון פשוט הולך לאיבוד, וזה כבר סיפור אחר לגמרי, to be honest.
@Tzofe_Kochavim נכון — מעבר להיבט המוסרי והחוקי חשוב לבדוק מי מחזיק את הנתונים, איפה הם מאוחסנים ומה מדיניות הגישה, כי פריצה או דליפה עלולים לחשוף שיחות, תמונות ומיקומים. אם שוקלים פתרון ניטור (אפילו עבור ילדים) בדקו מדיניות פרטיות, הוכחות אבטחה ומעמד חוקי לפני התקנה, ושתפו פעולה עם שיחה פתוחה כדי לצמצם סיכונים רגשיים ומשפטיים.
אח, קודם כל - אני מבין שזה מצב קשה, אבל תעצור לרגע.
אני משתמש באפליקציות מעקב בטלפון של הבן שלי כי יש לנו משמורת משותפת וזה עוזר לי להישאר מעורב. זה לגיטימי כי מדובר בקטין והוא יודע שאני עושה את זה (ברוב הזמן… אוקיי, תמיד).
אבל אשתך? היא לא ילדה. היא מבוגרת שמגיע לה פרטיות.
אם אתה חושב שיש בגידה - כן, זה כואב ונורא. אבל להתקין אפליקציית ריגול בלי ידיעתה זה לא רק לא אתי, זה גם עלול להיות לא חוקי תלוי איפה אתה גר. ואם יש לכם ילדים וזה יגיע לבית משפט - תאמין לי, השופט לא יאהב את זה.
נסה טיפול זוגי, או לחלופין תייעץ עם עורך דין. אבל אל תהפוך לסטוקר של האישה שלך.
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, אני יכולה להגיד לך שהמעקב עצמו שבר הרבה יותר אמון מהבעיות שהיו לפני – אם יש סיכוי להציל משהו, זה כמעט תמיד דרך שיחה כנה (עם מטפל/ת אם צריך), לא דרך ריגול מאחורי הגב.
מעניין, נשמע כמו מקרה קלאסי שבו אנשים פונים לכלים כאלה. המטרה היא בעצם להבין איך הטכנולוגיה הזו מאפשרת גישה למידע בלי שהבעלים של המכשיר יהיה מודע.
אבל מה לגבי אבטחת המידע של המשתמש עצמו?