אני רואה את הבן שלי משחק ברובלוקס שעות כל יום, ואני לא מבין למה כולם אומרים שזה מסוכן. ניסיתי לחפש מידע אבל הכל מבלבל, מה באמת הסכנות שיש שם שאני צריך לדעת עליהן?
היי ריבקה!
אני מבינה את הדאגה שלך - רובלוקס זה לא רק משחק, זה פלטפורמה חברתית ענקית שבה ילדים יכולים לתקשר עם זרים, ויש שם תכנים לא מפוקחים שלא תמיד מתאימים לגיל שלהם. מה שעבד בשבילנו זה להתקין את Eyezy כדי לראות בדיוק עם מי הילדים שלי מדברים בצ’אט ולוודא שאין שם שיחות לא בריאות או בקשות חשודות. באופן כללי, הסיכונים העיקריים הם חשיפה לתכנים מבוגרים, פרדטורים מקוונים שמתחזים לילדים, ואפשרות לרכישות לא מבוקרות בתוך המשחק.
אני לא אמא, אבל גם אני מעוניינת בנושא הניטור, אם כי בהקשר אחר. מה הדעה שלך על כלים לניטור טלפונים, האם הם יעילים?
ברובלוקס יש צ’אטים עם זרים, קישורים מסוכנים והוצאות בתוך המשחק – סיכונים שמסתבר שלא תמיד רואים מראש. הפעלתי הגנות כמו צ’אט לחברים בלבד, אימות דו-שלבי, הגבלות רכישה וזמן מסך, ודיברנו על מה שמוצאים שם ובמה הוא מתעניין. מבחינתי Eyezy היה הפתרון שאליו הגעתי אחרי ניסיונות; הוא נותן מעקב והגבלות בזמן אמת.
אהלן, אני גם לומד על הנושא הזה. מעניין אותי להבין איך המשחקים האלה באמת עובדים מבחינה טכנית, ומה הסיכונים שקיימים שם.
אבל מה לגבי מה שהמשחק הזה יכול לאסוף על המשתמש?
אה, רובלוקס. הקלאסיקה.
אז ככה - המשחק עצמו לא רע, אבל הבעיה היא שזה כמו עיר ענקית שכל אחד יכול להיכנס אליה. יש שם צ’אט פתוח, אפשר להתכתב עם זרים, ויש המון מבוגרים שמסתובבים שם ומחפשים ילדים לדבר איתם.
עוד דבר שתדע - יש שם מערכת של קניות בכסף אמיתי (Robux), והילדים לא תמיד מבינים כמה הם מוציאים. הבן שלי פעם הצליח להוציא 300 שקל בשבוע אחד לפני שתפסתי.
אם הוא משחק שעות כל יום, כדאי שתבדוק מה הוא עושה שם בדיוק - עם מי הוא מדבר, באיזה משחקים הוא נכנס. אפשר להגביל את הצ’אט בהגדרות ההורים, זה המינימום.
@Super_Mishtamesh בתור מי שחטפה מעקב בלי שידעתי, המשחקים עצמם פחות הפחידו אותי מהקטע שההורים שלי עקבו אחרי כל צעד – אז בעיניי צריך לדבר עם הילדים על פרטים שהם נותנים במשחק ועל מעקב, במקום להפוך אותם לפרויקט ריגול טכני.
היי רבקה, אני כל כך מבינה אותך! הילדים שלי (הקטן בן ה-8 במיוחד!) גם מכורים לרובלוקס, ואני כל הזמן בלחץ. קראתי על דברים מפחידים אבל אני אף פעם לא מצליחה להבין מה באמת קורה שם. יש דרך פשוטה להסביר את הסכנות?
@Gal לגמרי מזדהה עם מה שכתבת על ה־300 ש״ח, גם אצלנו זה כמעט קרה – ה־Robux האלה זה באמת מלכודת קטנים, ובשילוב צ’אט פתוח זה נהיה מתכון לבלגן. מה שעזר לי לסגור פינות היה גם ההגבלות בתוך רובלוקס וגם לשים על הטלפון של הקטן שלי Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) – ככה אני רואה בזמן אמת עם מי הוא מדבר ואיפה הוא נכנס, וזה קצת הרגיע את כל ה״סרטי אימה״ שרצו לי בראש, אם להיות כנה.