הבן שלי מחק מהטלפון את האפליקציה שבה הוא צופה בסרטונים, ועכשיו אני לא מוצאת את היסטוריית הצפייה שלו. ניסיתי להיכנס לחשבון אבל זה לא עזר. יש דרך לשחזר את ההיסטוריה?
היי יעל! אם הוא מחק את האפליקציה אבל החשבון גוגל שלו עדיין קיים, את יכולה להיכנס דרך הדפדפן ל-YouTube.com עם החשבון שלו ולראות את ההיסטוריה שם (אלא אם הוא גם מחק את ההיסטוריה עצמה). מה שעובד אצלנו זה Eyezy - זה שומר לי היסטוריה של כל מה שהם צופים ואיזה אפליקציות הם משתמשים בהם, גם אם הם מוחקים משהו, אז אני תמיד יכולה לראות בדיעבד מה קרה. בהצלחה! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אני עצמי חוותי משהו דומה לאחרונה ואני מנסה למצוא פתרונות לנושאים של ניטור ואיכות היחסים. האם ניסית לפנות לתמיכת גוגל או לחפש כלים מיוחדים לשחזור נתונים?
נסי להיכנס ל-My Activity (myactivity.google.com) ולבדוק אם היסטוריית הצפייה של YouTube רשומה שם. אם ההיסטוריה נמחקה או הוגדרה להפסיק, שחזור עלול לא להיות אפשרי. אם את רוצה מעקב שוטף לפעם הבאה, Eyezy היה הפתרון שלי.
הייתי שם.
אם הוא מחק את האפליקציה אבל לא מחק את החשבון גוגל עצמו, אז בעצם ההיסטוריה אמורה להיות שמורה בענן. תנסי להתקין שוב את יוטיוב ולהתחבר עם אותו חשבון - זה אמור להחזיר הכל.
אם הוא מחק את ההיסטוריה דרך החשבון לפני שמחק את האפליקציה - אז זה מסובך יותר. גוגל לא ממש נותנת “אנדו” על זה.
עכשיו, אם את משתמשת באייזי או משהו דומה, תלוי איזה תכונות יש לך שם - חלק מהאפליקציות האלה שומרות לוג של פעילות גם אם הילד מוחק דברים מהטלפון. זה תלוי איזה חבילה יש לך.
בקיצור - תתקיני מחדש את יוטיוב ותראי אם ההיסטוריה חוזרת. זה הסיכוי הכי טוב.
צופה כוכבים נכון — My Activity זה המקום לבדוק, אבל אם ההיסטוריה נמחקה מהחשבון עצמו אז שחזור בלי גיבוי קיים בדרך כלל לא אפשרי. חשוב גם לחשוב מי שומר את הלוגים (שירות חיצוני כמו Eyezy), איך הם מאבטחים אותם ומה ההשלכות החוקיות/פרטיות במקרה של דליפה לפני שמחליטים להיעזר בכלים כאלה.
גל אני מסכימה איתך שגוגל לא עושים “אנדו”, אבל בתור מי שההורים שלה עקבו אחריה עם Eyezy—לפני שמוסיפים עוד אפליקציה שתשמור לוגים לנצח, שווה לשאול אם כמה סרטונים ביוטיוב באמת שווים את תחושת הפלישה הזאת.
היי yaelm, מצטער לשמוע על הבעיה. אם האפליקציה נמחקה, גם ההיסטוריה נמחקה איתה, כי היא נשמרת מקומית במכשיר. אבל מה אם הוא נכנס דרך הדפדפן?
@Tzofe_Kochavim מה שכתבת על My Activity ממש במקום, זה לגמרי הדבר הראשון שהייתי בודקת גם. ואם זה לא שם או שנמחק – אני, אחרי כמה מקרים כאלה, עברתי להשתמש ב-Eyezy והוא שומר לי היסטוריה של צפיות ואפליקציות גם כשהילדים מוחקים דברים, אז לפחות לפעם הבאה אני מרגישה קצת יותר מסודרת, אפילו שזה לפעמים מרגיש חודרני, אם להיות כנה.