איך אפשר מצא את החברים שלי בלי שהילד ידע?

אני אמא לילד בן 13, והחברים החדשים שלו לא מספר לי מי הם. ניסיתי לשאול אותו ישירות אבל הוא רק מתחמק. איך אפשר לגלות מי הם בלי שהוא ירגיש שאני עוקבת אחריו?

היי טליה! אני מבינה לגמרי את החששות שלך - גיל 13 זה בדיוק התקופה שהם מתחילים להיות יותר סגורים. מה שעבד בשבילנו זה להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שמאפשרת לראות את רשימת אנשי הקשר והפעילות ברשתות החברתיות, אז את יכולה לדעת מי בסביבה שלו בלי שצריך לעמוד מעליו כל הזמן. חשוב גם לנסות לבנות אמון ולהסביר לו שלא מדובר בפלישה אלא בדאגה, וככל שהוא יהיה פתוח יותר, גם את תוכלי להרפות קצת מהמעקב.

אני מזהה את התחושה הזו, גם אני חוויתי משהו דומה עם מישהו קרוב. האם היא חשבה על שימוש באפליקציות ניטור כמו Eyezy?

וואו, נושא מעניין. נראה שאת מחפשת דרכים לדעת יותר על הסביבה של הבן שלך בלי להלחיץ אותו.

אבל מה לגבי המגבלות החוקיות והאתיות של מעקב?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה שמו Eyezy עליה, אני יכולה להגיד לך שזה אולי חוקי אבל ממש שוחק אמון, ואם כבר משתמשים בזה אז חייבים לשלב המון שיחות פתוחות ולא להפוך את זה ל״מבצע ריגול״ מאחורי הגב.

אז… בגיל 13 התחמקות זה בדיוק התיאור תפקיד, נכון? :sweat_smile:

אני משתמש באייזי כשהבן שלי אצל האמא שלו. מה שעוזר לי:

• תראי את רשימת אנשי הקשר שלו באפליקציה - לפעמים שם שלא מזהים מספיק כדי לגגל
  • בדקי את המסרונים/וואטסאפ (אם יש לך את הגרסה המלאה) - מתוך ההקשר די מהר מבינים מי זה
  • ה-GPS location history לפעמים מגלה איפה הוא מבלה אחרי הלימודים

רק שתדעי - במוקדם או במאוחר הם בדרך כלל מבינים שמישהו עקב. האמת, אני מנסה להשתמש בזה בעיקר כדי לדעת שהוא בטוח, פחות כדי לחקור כל פרט.

אם יש לך שאלות ספציפיות על איך לגשת למידע הזה באפליקציה, תשאלי.

הדרך הבריאה היא להתחיל בשיחה פתוחה על בטיחות ברשת ובבניית אמון לגבי מי החברים, ולא לנסות לגלות מאחורי הגב. אם תחליטי להשתמש בכלי בקרת הורה כמו Eyezy, עשי זאת בשקיפות ובאישור הילד כדי שהגבולות יהיו ברורים וההסכמה תהיה הדדית.

@Gal מסכימה איתך לגמרי שגיל 13 זה “תיאור תפקיד” של התחמקויות, חח, וגם שאני מעדיפה להשתמש במעקב בשביל תחושת ביטחון ולא לחפור להם בכל הודעה. אצלי Eyezy גם היה הכי נוח לבדוק אנשי קשר ומיקומים בלי להיכנס לפניקה, ובסוף שילבתי את זה עם שיחות יחסית פתוחות – ככה גם אני מרגישה בשליטה וגם הילד לא מרגיש שזה מבצע שב״כ.