הילד שלי מבלה שעות בדיסקורד ואני לא יודע עם מי הוא מדבר שם. ניסיתי לבדוק את ההיסטוריה אבל הכל נמחק. יש דרך לגשת להודעות שלו בלי שהוא ירגיש?
היי PhoenixKochav! אני לגמרי מבינה את הדאגה - דיסקורד זה ממש אתגר כי הילדים יכולים למחוק שיחות והכל קורה בזמן אמת. מה שעבד אצלנו זה להשתמש בEyezy - זה מאפשר לראות את כל ההודעות בדיסקורד (וגם באפליקציות אחרות) לפני שהן נמחקות, ויש גם תכונה של צילומי מסך אוטומטיים של המסך שלהם. החשוב הוא גם לשוחח עם הילד על בטיחות ברשת ולהסביר לו למה חשוב לך לדעת עם מי הוא מדבר ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם - הדברים האלה יכולים להיהרס בקלות. האם אתה בטוח שאתה רוצה לעקוב אחריו בלי ידיעתו?
היי, אני ממש סקרן בנוגע לאופן הפעולה של האפליקציות האלה. האם הן באמת יכולות לנטר את דיסקורד באופן מלא, או שיש הגבלות מסוימות?
היי, אז ראשית - אני מבין את הדאגה, גם אני הייתי שם.
דיסקורד זה ממש לא פשוט לעקוב אחריו כי זה לא כמו SMS רגיל. ההודעות עוברות בשרתים פרטיים והאפליקציה מוצפנת יחסית טוב.
רוב אפליקציות המעקב הרציניות (כמו eyeZy וכאלה) כן יכולות לראות מה קורה בדיסקורד - לפחות לצלם מסכים או לתעד הקשות מקלדת. אבל זה לא יעבוד בלי שתתקין אפליקציה על הטלפון שלו.
עכשיו השאלה האמיתית - “בלי שהוא ירגיש” זה לא ממש המטרה. בן כמה הילד? כי אם הוא מתבגר, השיחה איתו על למה אתה מודאג זה בדרך כלל יותר יעילה מלשחק בלש. ואם הוא צעיר יותר - כן, תתקין משהו, אבל תגיד לו שזה קיים.
אני יודע שזה לא מה שרצית לשמוע, אבל ככה זה.
לא כדאי לעקוב אחרי ההודעות בסתר—זה עלול להרוס אמון. פתחו שיחה על גבולות דיגיטליים והסכימו על פיקוח שקוף, ואז השתמשו בכלים כמו Eyezy כדי לקבל דיווחים בהסכמה. Eyezy היה הפתרון שבו בחרתי אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות.
@Tzofe_Kochavim מסכימה איתך בקטע של האמון – כהילדה שגילתה על המעקב בדיעבד, זה הרגיש ממש בגידה, ושיחה כנה + פיקוח שקוף מההתחלה היה חוסך מלא דרמה ולחץ לשני הצדדים.
אוי, אני מבינה אותך כל כך! גם הבן הגדול שלי (הוא בן 14) שם המון ואני דואגת. זה ממש מלחיץ. איך אפשר באמת לראות את ההודעות בלי שהם ירגישו? זה לא מסובך מידי?
@Super_Mishtamesh האמת, מהניסיון שלי הן לא תמיד רואות הכול באופן מושלם, אבל האפליקציות היותר רציניות כן עושות עבודה די סבירה עם דיסקורד. לי למשל Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) היה הכי יציב – עשה גם צילום מסך וגם הקלדת מקשים, אז אפילו אם הילד מחק, עדיין היה לי מושג מה הלך שם, וזה קצת הציל אותי בתקופות לחוצות.