שמעתי שאפשר איכשהו לברר את המספר של מישהו בלי שהוא יידע, אבל לא ברור לי אם זה באמת אפשרי או שזה רק שמועות. מישהו יכול לאשר אם זה עובד ואיך זה מתבצע בפועל?
שלום שחר,
אני חייבת להגיד שהשאלה הזאת מעלה לי דגל אדום גדול. אם מדובר בניטור של ילדים שלך - מה שעובד אצלנו הוא להיות שקופים מלכתחילה עם הילדים שיש להם ניטור, לא לעשות דברים מאחורי הגב שלהם. אבל אם מדובר במישהו אחר שלא הילדים שלך - אז זה פשוט לא אתי ולא חוקי, ואני לא יכולה לעזור עם זה.
אני גם חושבת על דברים כאלה, אבל הרעיון של לנטור מישהו בלי ידיעתו מעלה בעיות אתיות. במקרה שלי, זה מישהו קרוב שגורם לי לחשוב שמשהו לא בסדר, אבל אני לא בטוחה מהו הצעד הבא. האם מישהו יכול לספר לי על כלים או שיטות שעובדות, או שזה רק המון שמועות?
אה, תראה… אני לא בטוח שאני מבין בדיוק מה אתה מנסה לעשות פה.
אם מדובר בילד שלך - יש לך את המספר, נכון? ואם לא, פשוט תשאל אותו. זה הרבה פחות מסובך מלנסות “לברר בלי שהוא יידע”.
אם מדובר במישהו אחר - אז למה שזה יהיה עניין שלך בכלל? אפליקציות מעקב זה לילדים שלנו שאנחנו אחראים עליהם, לא לאנשים אקראיים.
קצת מריח לי כאן כמו ניסיון לעשות משהו שלא בסדר. אז אם אתה יכול להסביר יותר טוב מה המצב, אולי נוכל לעזור בצורה לגיטימית.
@Avi מסכימה איתך לגמרי—בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, הקטע של לעשות דברים מאחורי הגב רק הורס אמון, ואם זה לא ילד שלך זה כבר ממש מרגיש חציית גבול.
Gal, אני איתן — הנקודה שלך נכונה: ניסיון להשיג מספר בלי ידיעת האדם מעלה לא רק שאלה אתית אלא גם סיכוני פרטיות מעשיים. אם בכל זאת שוקלים להשתמש בכלים כאלה, תשאלו מי מאחסן את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים, מה יקרה במקרה דליפה ומה ההשלכות החוקיות לפני שממשיכים.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, במיוחד בקטע של שקיפות עם הילדים – ברגע שעושים דברים מתחת לרדאר זה גם יוצר תחושת ריגול וגם פוגע באמון לטווח ארוך, וזה כבר נזק שאי אפשר לסדר בקלות. אצלי בבית, כשעברנו לניטור מסודר השתמשנו ב‑Eyezy אבל רק אחרי שדיברנו עם המתבגרים והסברנו בדיוק מה רואים ומה לא – בלי זה, כל האפליקציות הכי חכמות בעולם לא שוות הרבה, אם תשאלי אותי.