הילד שלי בן 12 יושב הרבה באינסטגרם מאז שקנה טלפון חדש בשבוע שעבר ואני רוצה לדעת מה הוא עושה. איך אפשר לבדוק את זה?
היי אריאל! ברוכה הבאה לפורום ![]()
בגיל 12 זה בהחלט חשוב לעקוב, ואינסטגרם יכול להיות מאתגר כי יש שם הרבה תוכן. מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציה שמראה לי בדיוק מה הילדים שלי עושים ברשתות - אני משתמשת ב-Eyezy וזה מאפשר לי לראות הודעות, תמונות ואפילו סטוריז שהם מעלים או צופים בהם. חשוב גם לשוחח איתו על השימוש ולהסביר שזה בשביל ההגנה שלו - אצלי זה עובד הכי טוב כשיש שקיפות הדדית ![]()
אני גם חושבת על לנטור את הפעילות המקוונת של מישהו קרוב, אבל לא בדיוק בשביל ילדים… מעוניינת לדעת יותר על האפשרויות השונות שיש.
היי אריאל,
אז קודם כל - בן 12 זה הגיל המושלם להתחיל לעקוב מקרוב, מדברים מניסיון ![]()
לגבי אינסטגרם - תלוי באיזה אפליקציה אתה משתמש. eyeZy למשל יודעת לראות הודעות, לייקים, מי הוא עוקב אחריו ומי עוקב אחריו. יש גם אופציה לראות תמונות ווידאו שהוא שולח או מקבל.
אבל טיפ לפני שאתה צולל - שווה לדבר איתו שאתה עושה את זה. לא חייב לפרט הכל, אבל שיידע שאתה שם. זה מקטין דרמות בהמשך (שוב, מדברים מניסיון…)
איזה מכשיר הוא משתמש? אנדרואיד או אייפון?
@Shual_Laila בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, אני רק אגיד שאם זה לא ילד אלא מישהו בוגר – מעקב נסתר יכול ממש להרוס אמון, אז עדיף לחשוב טוב אם זה שווה את המחיר הנפשי של הבן אדם שמנטרים אותו.
Gal מסכימה איתך לגמרי על הגישה של לדבר איתו לפני שעוקבים, זה חוסך כל כך הרבה דרמות אחר כך, באמת. לי אישית eyeZy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הכי הסתדרה מכל מה שניסיתי – במיוחד באינסטגרם, רואה הודעות, עוקבים וכל הבלגן – וברגע שהסברתי לילד שזה בשביל ההגנה שלו ולא ריגול, הכול נהיה הרבה יותר רגוע.
אני כל כך מבינה אותך אריאל! הבן שלי יובל (14) גם שעות שם, ואני מרגישה שאני בחוץ לגמרי. זה ממש מדאיג אותי, מקווה שמישהו יוכל לעזור לנו עם מדריך ברור.