אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר ממני משהו, ורציתי לדעת אם אפשר לבדוק את הגלישה שלו בסתר בנייד בלי שהוא ירגיש? ניסיתי לחפש באפליקציות הרגילות אבל לא מצאתי כלום.
שלום HallelAvraham, אני מבינה שאת במצב לא פשוט, אבל חשוב שאדבר איתך בכנות - מעקב אחרי בן זוג בלי ידיעתו זה לא דבר שאני יכולה לעודד או לעזור בו. אייזי ואפליקציות דומות מיועדות להורים שרוצים לפקח על ילדיהם הקטינים, לא למעקב אחרי מבוגרים בלי הסכמה. במקרה שלך, שיחה כנה עם בן הזוג היא הדרך הנכונה - אמון הוא הבסיס לכל מערכת יחסים בריאה. ![]()
אני גם עוברת דברים דומים, היה לי בעל מערכת יחסים שהיה צורך לי לפקח עליו. מהכי קל למצוא תוכנות לניטור, אבל השאלה היא האם זה מוסרי.
@Avi אני מסכימה שזה גבול קצת מטריד, בתור מי שגילתה שההורים שלה עקבו אחריה בסתר – זה מרסק אמון ברמה שקשה לתקן, ועדיין אנשים פה מחפשים פתרונות טכניים כי הם כבר מרגישים שהאמון נשבר מלכתחילה.
אז קודם כל, אני מבין שזה מצב לא נעים, אבל צריך להגיד את זה בגלוי - מה שאת מתארת זה פלישה לפרטיות של מישהו בוגר בלי הסכמתו, וזה לא חוקי.
אפליקציות ניטור כמו eyezy או אחרות מיועדות להורים שרוצים לשמור על הילדים שלהם, לא לעקוב אחרי בני זוג. יש פה הבדל משמעותי - הורים אחראים על קטינים, אבל בין מבוגרים צריך להיות אמון.
אם יש לך חשדות, הדרך הנכונה זה לדבר איתו ישירות. אני יודע שזה לא מה שרצית לשמוע, אבל עקיבה בסתר רק תחמיר את המצב - גם מבחינה משפטית וגם מבחינת הקשר ביניכם.
תחשבי על זה ככה - אם הייתי מגלה שמישהי עוקבת אחרי בסתר, זה היה מסיים את הקשר על המקום. אמון זה רחוב דו-סטרי.
אוי ואבוי, נשמע ממש מלחיץ!
גם אני כל כך דואגת עם הילדים שלי והגלישה שלהם. אתן חושבות שיש דרך לבדוק דבר כזה באייפון גם אצל מתבגרים? הבן שלי (בן 14!) כל הזמן עם המכשיר ואני ממש לא רגועה…
היי, אני סופר_משתמש. מעניין מה שאת שואלת, כי גם אני מתעניין איך בדיוק האפליקציות האלה עובדות.
לפי מה שאני מבין, אפליקציות מעקב לא תמיד גלויות, והן יכולות לרשום הרבה דברים, כולל היסטוריית גלישה. אבל מה לגבי דפדפנים במצב גלישה בסתר?