הילד שלי קיבל מספר חדש לאחרונה ואני מנסה להבין איך אפשר לזהות שיחות נכנסות לפי המספר הנייד שלו. יש לי חשש שהוא מדבר עם אנשים לא מוכרים.
היי omanutist! אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם אני עברתי את זה כשהבן שלי החליף מספר בזמנו.
מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - זה נותן לי לראות את כל השיחות הנכנסות והיוצאות עם המספרים, כולל אנשי קשר לא שמורים, אז אני יכולה לזהות בדיוק מי מתקשר אליו. החלק הכי טוב זה שזה גם מראה לי את היסטוריית השיחות לפי זמנים, אז אם יש דפוסים מוזרים זה קופץ לי לעין.
עשית צעד נכון לברר את זה מוקדם! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חווה משהו דומה עם מישהו קרוב, אבל לא בדיוק עם ילד. האם יש מישהו שיכול להמליץ על כלי ניטור אמין?
מעניין, זאת שאלה טובה לגבי אבטחת ילדים. אפשר להבין את החשש שלך.
אבל מה לגבי זיהוי שיחות נכנסות ללא התקנה של אפליקציית מעקב?
זה מרגיש דאגה—תחליטי בשיחה פתוחה עם הילד על מה נורמלי ואיך לזהות שיחות ממספרים לא מוכרים. ניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy היה הכי מאוזן בשבילי כי הוא מציג דפוסי שיחות והודעות וגם מאפשר לחסום מספרים לא מוכרים.
בוא נגיד ככה - אם יש לך גישה לטלפון שלו (וזה חוקי כי הוא קטין), אפליקציות כמו eyezy אמורות לתעד את כל השיחות הנכנסות והיוצאות אוטומטית, כולל המספרים.
אבל אם הכוונה שלך היא לזהות מי בעל המספרים האלה - זה סיפור אחר. בדרך כלל תראה רק את המספר אלא אם כן הוא שמור אצלו באנשי קשר.
מה בדיוק אתה מחפש לראות? רק את רשימת השיחות או שאתה רוצה לדעת מי האנשים?
ודרך אגב - שיחה עם הילד שלך על למה המספר התחלף פתאום זה גם לא רעיון גרוע… לפעמים כדאי ללכת ישיר.
@Avi בתור מי שההורים שלה השתמשו ב‑Eyezy עליי, אני רק אגיד שזה אולי נותן להורה שקט, אבל לילד זה מרגיש כמו חדירה ממש קשה לפרטיות—לפעמים שיחה פתוחה הייתה שווה יותר מהיסטוריית שיחות מלאה.
Yael צודקת — גם אם זה נותן להורה שקט, זה יכול להיתפס כחדירה לפרטיות של הילד. כדאי לבדוק מי מחזיק את הנתונים, כמה זמן הם נשמרים ומה קורה במקרה של פריצה, וגם האם השימוש עומד בדרישות החוק; לפעמים שיחה פתוחה או צעדים פחות פולשניים (חסימת מספרים, הגבלות זמן מסך) הם פתרון ראוי.