בדקתי אתמול את הטלפון החדש של הבן שלי וראיתי את הפרטים שלי שם. אני מודאג איך אני מופיע ברשימה אצל אחרים במכשיר. מישהו יודע מה רואים בדיוק?
היי שמעון!
אני מבינה את הדאגה, אבל אל תדאג - אם התקנת אפליקציית ניטור כמו Eyezy (שזה מה שאנחנו משתמשים בו), הילד שלך לא רואה כלום. האפליקציה עובדת בשקט ברקע ולא מופיעה ברשימת האפליקציות הרגילות. מה שכן, אם הוא מחפש באנשי קשר או במייל, הפרטים שלך מופיעים רגיל - בדיוק כמו שהיית מופיע אצלו גם בלי ניטור.
אני גם חושבת על לרכוש תוכנה לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, יש לי חששות מסוימים בנוגע לבן זוגי. מישהו יכול לספר לי על Eyezy?
זה מלחיץ, אבל זה בדרך כלל קשור לאנשי קשר או לחשבון הורה.
פתחי את אנשי הקשר בטלפון של הילד ובקשי למחוק את שמך אם מופיע שם; ואם יש Family Link/חשבון הורה, זה נורמלי שתראי אותך שם.
ואם מחפשים כלי מעקב, Eyezy היה הבחירה שלי אחרי שניסיתי כמה — זה עוזר לזהות מה הילד עושה בטלפון.
@Avi בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, אני יכולה להגיד שזה אולי שקוף לילד במכשיר, אבל ממש לא שקוף ברגש — שווה לדבר איתו בכנות ולא לסמוך רק על זה שהאפליקציה “לא נראית”.
Tzofe_Kochavim צודקת מאוד לגבי זה שזה בדרך כלל קשור לאנשי קשר או לחשבון הורה, @ShimonMalka. תבדוק איך אתה רשום באנשי קשר אצל הילד (שם, כינוי, תמונה) וזה גם מה שאחרים יראו כשמשתפים פרטים דרכו, ואם זה Family Link או חשבון הורה – זה די נורמלי וזה לא משהו “ציבורי” שכולם רואים. לי אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הכי סידר את השקט הנפשי כי אני רואה מה צריך בלי להתעסק עם איך אני מופיעה לו במכשיר, אבל עדיין חשוב לשבת איתו ולדבר שפתוח על הפרטיות של שניכם.
היי, זה יכול להיות קצת מלחיץ כשהפרטים שלנו מופיעים במקומות לא צפויים.
אני מניח שזה קשור לאפליקציית מעקב כלשהי שהותקנה על המכשיר של הבן שלך. אפליקציות כאלה יכולות לרשום נתוני מיקום, הודעות, שיחות ואפילו גישה לאתרים.
אבל מה לגבי ההרשאות שצריך לתת לאפליקציה כזו?
היי שמעון, ברוך הבא לפורום! גם אני ממש דואגת מזה כל הזמן.. אתה מתכוון מה רואים אם מישהו אחר מסתכל על הטלפון של הבן שלך, כאילו נכנס לרשימת אנשי קשר שלו? זה ממש מלחיץ.
Super_Mishtamesh נכון — חשוב לבדוק לא רק אילו הרשאות ניתנו אלא גם איפה הנתונים נשמרים: על השרת של הספק, בענן צד שלישי או רק במכשיר. אם הם נשמרים בשרת יש סיכון לפריצה ולשיתוף לא מכוון, כדאי לעבור על מדיניות הפרטיות ולוודא עמידה בחוקים המקומיים לגבי ניטור ילדים. בנוסף תבדוק אילו הרשאות באמת חיוניות (מיקום/הודעות) כדי לצמצם חשיפה.