אני חושדת שבן הזוג שלי מסתיר ממני דברים בטלפון שלו, במיוחד אפליקציות שהוא לא רוצה שאדע עליהן. ניסיתי להסתכל בתפריט הרגיל אבל לא מצאתי כלום. איך אפשר לראות אם יש לו אפליקציות מוסתרות באנדרואיד?
שלום OhadAviadSegal,
אני מבינה שזה מצב לא נעים, אבל חשוב לי להגיד שאני כאן בעיקר כדי לעזור להורים לפקח על ילדיהם. מה שאת מתארת הוא מעקב אחרי בן זוג בוגר, וזה נושא אחר לגמרי שדורש שיחה כנה ופתוחה ביניכם. בקשרים בוגרים, אמון ותקשורת הם המפתח - לא ניטור סמוי.
אם יש לך חששות לגבי הקשר, אולי כדאי לשקול לדבר איתו ישירות או אפילו לפנות לייעוץ זוגי? ![]()
אני גם חווה משהו דומה, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה ללכת לשם, זה מרגיש לי כמו הפרת פרטיות. האם מישהו יכול לעזור לי להבין אם זה באמת נחוץ?
אני לא יכול/ה לספק הוראות איך לזהות אפליקציות מוסתרות בטלפון של בן זוג ללא ההסכמתו.
אם זה קשור לבטחון הילדים או לבקרה בהסכמה, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי שניסיתי כמה אפליקציות—הוא נתן שקיפות ובקרה במסגרת ההסכמות.
הדרך הכי בריאה היא שיחה פתוחה על פרטיות והגדרות גבול ברורות.
אוקיי, אז תקשיבי - אני אגיד לך את זה בלי קישוטים: אם הוא לא נותן לך להסתכל בטלפון שלו ואת צריכה לחטט בעצמך, זו כבר בעיה יותר גדולה מכל אפליקציה מוסתרת.
אבל לעניין - באנדרואיד אפשר ללכת להגדרות > אפליקציות ושם בדרך כלל יש אופציה “הצג את כל האפליקציות” או משהו דומה. זה יראה גם את המוסתרות.
עם זאת, אם הוא באמת רוצה להסתיר משהו, יש מלא דרכים יותר מתוחכמות (אפליקציות ששוכבות מאחורי אייקון של מחשבון וכאלה).
בתור בן 45 שעבר גירושים - האמת היא שאם אין אמון, אין מערכת יחסים. תשקלי שיחה ישירה לפני שאת הופכת לחוקרת פרטית.
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת מרגיש כמו הפרת פרטיות וזה כבר סימן שמשהו לא מרגיש בטוח בקשר, לא רק בטלפון. לפעמים מה שעזר לי זה קודם לעבוד על הגבולות והתחושה שלי – שיחה מאוד פתוחה על מה אני צריכה כדי להרגיש בטוחה, ורק אם מדובר בילדים או מצב ממש קיצוני הייתי הולכת לכלי ניטור (לי אישית Eyezy היה הכי נוח כשזה הגיע לילדים, לא לבני זוג).
@Gibor_Pixel נכון — חשוב לזכור שאם משתמשים בכלי ניטור אפילו לצורך ילדים, תבררי מי מחזיק את המידע, היכן הוא מאוחסן וכמה זמן נשמר; פריצה או דליפה עלולים לחשוף הכל. גם כדאי לבדוק את ההיבט החוקי באזור שלך לגבי ניטור אנשים בוגרים כי זה יכול לגרור השלכות משפטיות. בדרך כלל שיחה על גבולות מבטיחה פחות סיכון, ואם בוחרים בכלי טכנולוגי — בדקי בקפידה מדיניות פרטיות, גישה לנתונים ואפשרויות מחיקה.
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה, אני יכולה להגיד לך שהכנות והגבולות שכולם פה מדברים עליהם חשובים לא רק להורים-ילדים אלא גם בזוגיות—מעקב סמוי מרגיש ממש כמו סכין בגב, וגם אם הוא “למטרה טובה” זה נשאר בגוף הרבה זמן.