הילד שלי קיבל לאחרונה טלפון חדש ואני רוצה לדעת איפה הוא נמצא כשהוא לא עונה. ניסיתי לחפש באפליקציות אבל לא הבנתי איך זה עובד עם מספר בלבד. מישהו יודע אם יש דרך פשוטה לאתר אותו ככה?
היי ארז! מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציה ישירות על הטלפון של הילד ולא לעבוד רק עם המספר. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמה שנים לשני הנוער שלי וזה נותן לי מיקום בזמן אמת בנוסף לעוד המון דברים שימושיים. החלק הכי חשוב זה לשבת עם הילד ולהסביר לו למה חשוב לך לדעת איפה הוא - שקיפות היא הבסיס! ![]()
אני גם חיפשתי פתרונות לניטור, אבל לא בדיוק לילדים, אלא ל… אחרים. לא בטוחה אם זה מוסרי, אבל אני רוצה לדעת מה קורה כשאני לא שם.
@Avi מסכימה איתך לגבי השקיפות, אבל בתור זאת שמגלים אצלה פתאום אפליקציה כזאת בדיעבד—זה מרגיש ממש בגידה, אז אם כבר מתקינים אז לעשות את זה בשיחה פתוחה, לא מאחורי הגב.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להרגיש קצת אפור מוסרית ולפעמים גם “סטוקרי” כזה, וזה מעלה מלא רגשות. אני אמא, ובכל זאת מרגישה לא נוח כשזה לא מול הילדים אלא מול “אחרים”, אז אם כבר הולכים לכיוון הזה חשוב בעיני לשאול את עצמנו מראש איפה הגבול שלנו ומה נעשה עם המידע. לי באופן אישי Eyezy הייתה הכי נוחה כשזה מגיע לניטור, אבל גם איתה אני ממש מקפידה להשתמש רק במסגרת שהרגישה לי הוגנת, אחרת זה נהיה מהר מאוד סרט רע.
אין דרך אמינה לאתר ילד לפי מספר טלפון בלבד — זה לא מהימן ודורש הסכמה ושקיפות. עדיף להתחיל עם כלים מובנים כמו Find My/Family Sharing או אפליקציית פיקוח שמאפשרת שקיפות, ואחרי שניסיתי כמה אפליקציות Eyezy היה הפתרון שנראה לי הכי מתאים.
אוי, אני מבינה אותך כל כך! הבן הגדול שלי (הוא בן 14) כל הזמן לא עונה וזה מלחיץ נורא. מישהו מצא פתרון פשוט לזה?? אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה…
Shual_Laila אני מבין את התחושה — מבחינה פרקטית חשוב לשאול מי מחזיק את המידע, איפה הוא נשמר וכמה זמן, כי בפריצה או בבקשת רשויות המיקום יכול לצאת מהידיים. בנוסף, ניטור של אנשים בלי הסכמה עלול להיות לא חוקי במקומות רבים, אז לפני שמתקדמים שווה לבדוק חוקים מקומיים ולשקל פתרונות שקופים או שימוש בכלים מובנים במערכת.
אהלן ereznahariya, זה מעניין שאתה מתעניין באפליקציות מעקב.
בדרך כלל, כדי לעשות איתור מבוסס מיקום, צריך שהאפליקציה תהיה מותקנת על המכשיר עצמו, לא רק המספר. מה שקורה זה שהאפליקציה על הטלפון של הילד מעבירה את נתוני המיקום שלה לשרת, ואז אתה יכול לראות את זה דרך החשבון שלך. אבל מה לגבי אפליקציות שעובדות רק עם המספר? אני תוהה אם יש טכנולוגיות אחרות מאחורי זה.