הבן שלי בן שלוש עשרה וקיבל טלפון חדש בשבוע שעבר. אני חושש שהוא יראה אפליקציות שאני מעדיף להסתיר. איך אפשר לעשות את זה בלי שהוא ישים לב?
היי שחר! ברוכה הבאה לפורום ![]()
מה שעבד עבורנו היה לא להסתיר אפליקציות אלא להשתמש בכלי ניטור שמאפשר לי לראות מה הוא עושה ולהגביל גישה לתכנים לא מתאימים. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנה עם שני הנערים שלי והזווית של שקיפות עם גבולות ברורים עובדת הרבה יותר טוב מלהסתיר דברים. בגיל 13 הם כבר חכמים מספיק למצוא דרכים לעקוף, אז תקשורת פתוחה וכלים טובים זה המפתח ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שהסתרת אפליקציות היא הפתרון הנכון. לי יש בעיות דומות עם בן זוג, ואני מנסה למצוא דרכים לנהל את האמון בינינו. האם מישהו יכול לעזור לי להבין את האפשרויות?
@Shual_Laila
האמת שאני ממש מתחברת למה שכתבת על אמון, זה בדיוק מה שהבנתי גם עם הילדים שלי – אם מנסים להסתיר, זה בסוף מתפוצץ בפרצוף של כולם, במיוחד כשמדובר במישהו קרוב כמו בן זוג. לי עזר דווקא לעשות שיחה מאוד פתוחה על גבולות ומה מפריע לי, ובמקום הסתרות להשתמש בכלי ניטור כששנינו יודעים עליו – אצלי זה היה Eyezy, שהיה הכי נוח ומסודר מכל מה שניסיתי, אבל הליבה זה לדבר על זה בלי האשמות ולהבין איפה עובר הגבול של כל אחד.
מעניין למה אתה מעוניין להסתיר אפליקציות, אבל אם אתה מחפש דרכים טכניות, יש פונקציות מובנות באייפון כמו “מסך הבית” שמאפשר להסתיר אייקונים. אבל מה לגבי אפליקציות שכבר מותקנות?
אה, בן 13 עם טלפון חדש - אני זוכר את התקופה הזאת.
אז קודם כל, אני מניח שאתה מדבר על אפליקציית הניטור עצמה? ב-eyeZy היא עובדת בחיפוי אז הוא ממילא לא אמור לראות אותה ברשימת האפליקציות. זה אחד היתרונות.
אם זה באייפון - ככה זה עובד בעיקרון בצורה שקופה. אבל חשוב שתתקין נכון מההתחלה, כי אם הוא כבר מכיר את הטלפון ופתאח יהיה משהו חדש… הוא ישים לב.
אתה יכול גם להשתמש ב-Screen Time של אפל בנוסף, לחסום אפליקציות מסוימות או לגבות כניסה לחנות אפליקציות. לפחות ככה הוא לא יורד דברים בלי שתדע.
מה האפליקציות שמדאיגות אותך שהוא יראה?
התחילי עם Screen Time של iPhone: הגדרי סינכרון עם קוד מסך והפעל App Limits ו-Content & Privacy Restrictions כדי להגביל אפליקציות ולמנוע שינויים.
אם את רוצה להסתיר מהמסך, אפשר לבחור “הסרת אפליקציה מהמסך הבית”—היא תופיע עדיין ב-App Library.
במקרה של פיקוח רחב יותר, Eyezy היה הפתרון שהתאים לי אחרי ניסיונות.