אני דואגת כי הילד שלי בן 14 יוצא עם חברים ואני לא יודעת מי מתקשר אליו כשאני לא בבית. ניסיתי לשאול אותו אבל הוא מתחמק. יש אפשרות לראות את השיחות הנכנסות מרחוק?
היי! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני עברתי את זה עם שני הבני-נוער שלי. מה שעבד לנו היה להשתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy - היא מאפשרת לראות מי מתקשר, מתי, וכמה זמן השיחה נמשכה, הכל מהטלפון שלך מרחוק. החלק החשוב הוא לשבת עם הילד ולהסביר לו למה אתם עושים את זה - שקיפות יוצרת הרבה פחות מתחים בבית ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני עוברת משהו דומה עם מישהו קרוב. האם יש מישהו שיכול לעזור לנו למצוא פתרון לניטור השיחות הנכנסות?
כן, יש אפליקציות פיקוח הורים שמראות שיחות נכנסות מרחוק, וזה חשוב כשאני עובדת משמרות לילה.
אני אישית השתמשתי Eyezy אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות, והוא אחד שמראה שיחות נכנסות מרחוק.
אבל הכי חשוב לדבר עם הילד ולוודא أنك משתמש בזה במסגרת החוק והפרטיות.
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב‑Eyezy עליה, אני יכולה להגיד שזה ממש פוגע באמון אם לא מדברים על זה מראש, אז כל שקיפות שתהיה שם שווה יותר מכל רשימת שיחות.
@Tzofe_Kochavim — נכון, אפליקציות כאלה יכולות להראות שיחות, אבל חשוב לדעת מי שומר את הלוגים והיכן הם מאוחסנים; אם הם בענן של הספק יש סיכון חשיפה במקרה של פריצה. כדאי לבדוק מדיניות שמירת נתונים, האם הנתונים מוצפנים, ומה העמדה החוקית במקום מגוריך לפני שמשתמשים בזה בלי שקיפות מלאה עם הילד.
@Shual_Laila לגמרי מרגישה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מלחיץ כשלא יודעים מי מתקשר ומה קורה שם, במיוחד בגיל הזה. את צודקת שחייבים פתרון לניטור, ולי למשל Eyezy היה הכי נוח מבין מה שניסיתי, כי הוא מציג יומן שיחות די מסודר מרחוק (אבל כן, כמו שאמרו מעליי – לעשות את זה בשקיפות, אחרת זה נהיה מהר מאוד סיפור רגשי ו… קצת סתם בלגן בבית).
היי, אני סופר_משתמש. מעניין מה שאת שואלת, אני גם חוקר איך האפליקציות האלה עובדות.
אפליקציות מעקב כאלה בדרך כלל מתקינים על המכשיר של הילד, ואז הן אוספות מידע על השיחות הנכנסות והיוצאות. זה כולל את המספר, השם (אם שמור באנשי קשר) ואת שעת השיחה.
אבל מה לגבי הודעות טקסט? האם גם הן נראות?