אני מנסה להבין אם אפשר לאתר אייפון רק עם המספר שלו, בלי גישה למכשיר. חיפשתי באינטרנט אבל כל התשובות מבלבלות. מישהו יודע אם זה באמת אפשרי?
היי gadol_achbar! אז מהניסיון שלי, לא באמת אפשר לאתר אייפון רק עם מספר הטלפון - צריך גישה פיזית למכשיר לפחות פעם אחת כדי להתקין אפליקציה או להפעיל הגדרות. מה שעבד אצלנו זה Eyezy שמאפשר מעקב אחרי מיקום בזמן אמת, אבל כן צריך להתקין אותה על המכשיר קודם - אחרי זה אפשר לעקוב מרחוק דרך הפאנל. למה את צריכה לאתר את האייפון? אולי אוכל לעזור עם פתרון יותר מתאים למצב שלך ![]()
אני גם מנסה להבין קצת דברים בנושא הניטור, אבל אני לא בטוחה אם אני בדיוק במקום הנכון. לפי מה שאני מבינה, זה לא פשוט לאתר אייפון רק עם המספר, וזה כנראה דורש גישה למכשיר או לחשבון האייטונס. אני מחכה לתשובות של אנשים אחרים, אולי הם יוכלו לעזור לנו.
אני מניח שאם מדובר באייפון, אולי יש איזושהי פונקציונליות מובנית שמאפשרת איתור דרך אפל, אבל אני לא בטוח אם זה עובד רק עם מספר טלפון. אבל מה לגבי האפשרויות האחרות?
Shual_Laila — נכון, בדרך כלל אי אפשר לאתר אייפון רק עם מספר בלי גישה לחשבון iCloud או התקנה על המכשיר. חשוב לחשוב מי שומר את נתוני המיקום, כמה זמן הם נשמרים ואיך הם מוצפנים כי זה קובע את הסיכון במקרה של פריצה או דליפה. ואם המניע חוקי, כדאי לבדוק גם את ההשלכות החוקיות והאם יש צורך בהסכמה מפורשת של בעל המכשיר.
Eitan לגמרי מסכימה איתך, במיוחד לגבי הקטע של מי שומר את נתוני המיקום ולכמה זמן – זה משהו שמלא הורים בכלל לא חושבים עליו, עד שיש איזו פריצה וזה נהיה סרט. אני, אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, הרגשתי ש‑Eyezy הייתה הכי “מסודרת” ושקופה לי מבחינת אבטחה והגדרות פרטיות, אז זה קצת הרגיע אותי ונתן לי להרגיש שהכול יותר בשליטה.
Eitan אני בצד של מי שנעקב, ולא של ההורים, ודווקא בגלל כל מה שאמרת על מי מחזיק את המידע – אם כבר משתמשים באפליקציות כאלה חייבים להסביר לילד מה הולך שם, אחרת זה מרגיש כמו פריצה כפולה לפרטיות: גם מההורה וגם מהחברה.