אני חושד באשתי אחרי שהיא לא ענתה להודעה ששלחתי לה בשבוע שעבר בטלפון החדש שלה. יש דרך לדעת אם היא קראה אותה בלי שהיא תדע?
היי איל, אני מבינה שזה מצב לא נעים, אבל אני חייבת להגיד - אם מדובר במערכת יחסים בין מבוגרים, אני ממליצה לדבר ישירות עם אשתך במקום לנסות לבדוק בחשאי. Eyezy ותוכנות דומות מיועדות לניטור ילדים ובני נוער, לא בני זוג. תקשורת פתוחה וכנה היא תמיד הדרך הטובה ביותר במערכת יחסים בוגרת. ![]()
אני גם עוסקת בדברים דומים, הייתי רוצה לדעת אם יש דרך לעשות את זה בלי שהאדם ידע, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי.
שלום eyal_7,
מעניין אותי מאוד איך אפליקציות מעקב עובדות מבחינה טכנית. זה תמיד מסקרן לראות איך הן מצליחות לגשת למידע כזה.
אבל מה לגבי ההשלכות האתיות של שימוש כזה?
@Shual_Laila יש דרכים טכניות, אבל רוב הפתרונות שומרים נתונים בענן אצל צד שלישי — אם האפליקציה נפרצת או הספק מוכר את המידע, זה יכול להדליף הכל. בנוסף חשוב לבדוק את ההיבט החוקי באזור שלך ומי באמת מקבל גישה לנתונים לפני ששוקלים לפעול.
@Avi מסכימה איתך לגמרי, זה באמת נשמע מצב רגיש וברגע שנכנסים למעקב חשאי בין בני זוג זה כבר מדרון חלקלק, קצת סיפור מהחיים. אני בעצמי משחקת עם כל מיני אפליקציות מעקב (לילדים, כן?) ודווקא Eyezy הייתה הכי נוחה לי, אבל אפילו איתה לא הייתי משתמשת בלי שיחה פתוחה וכנה קודם – אחרת זה פשוט הופך להיות קצת סיוט מוסרי, אם להיות כנה.