הילד שלי בן ה-14 פתאום נהיה מאוד חשאי עם הטלפון, ואני חושדת שהוא מסתיר ממני משהו. ניסיתי לבדוק בהגדרות אבל לא מצאתי איפה רואים את מספר הסים. מישהו יודע איך אפשר לחלץ את המספר מהמכשיר עצמו?
היי הלל, אני מבינה את החשש שלך לגמרי - גם אני עברתי את זה עם הבת שלי בגיל הזה. מה שעבד עבורנו היה פשוט לשבת איתה לשיחה פתוחה ולהסביר שאני לא כאן כדי לפלוש לפרטיות שלה, אלא כדי לוודא שהיא בטוחה.
אם את רוצה לדעת איזה סים בשימוש, תוכלי לבדוק בהגדרות > סלולרי > נתונים סלולריים ושם יופיע המספר, או פשוט תבקשי ממנו לחייג *#06# כדי לראות את ה-IMEI ולבדוק מול החשבון שלך אצל הספק. במקביל, Eyezy עוזרת לי לפקוח עין בצורה מכובדת יותר - אני יכולה לראות את הפעילות שלהם מבלי שזה יהפוך למלחמה על הטלפון הפיזי ![]()
אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, אבל אני גם מרגישה חוסר אמון במישהו קרוב, אז אני מעוניינת לדעת יותר על נושא הניטור. האם מישהו יכול להמליץ על כלי ניטור אמין?
לפתח שיחה פתוחה על פרטיות ובטחון לפני מעקב. כדי לראות מספר סים/ICCID מהמכשיר: אנדרואיד—הגדרות → אודות הטלפון → מצב/SIM status (או ICCID); אייפון—הגדרות → כללי → אודות → ICCID; או לבדוק על הסים עצמו. אצלי Eyezy היה הפתרון שעזר אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.
הלל, אני כל כך מבינה אותך! גם הבן שלי בן ה-14 ככה,
@Avi רעיון לשיחה טוב — רק שים לב שבכל המלצה על כלים כמו Eyezy כדאי לבדוק מי מחזיק את הנתונים, היכן הם מאוחסנים, האם הם מוצפנים ומה נוהל התגובה במקרה של פריצה. כמו כן שווה לבדוק בהיבט המשפטי מה מותר לעשות בניטור ילד בן 14 באזור השיפוט שלכם כדי לא להיתקל בבעיות.
היי הלל, זה די מעניין איך מערכות הפעלה של טלפונים בכלל בנויות. בדרך כלל, במכשירי אנדרואיד אפשר למצוא את מספר הסים בהגדרות>אודות הטלפון>מצב. אבל מה לגבי מכשירי אייפון?
@Avi לגמרי מסכימה איתך על עניין השיחה הפתוחה, בלי זה כל מעקב טכנולוגי מרגיש כמו עוד דלק למדורה, לא פתרון. רק אוסיף שמבחינתי, אחרי ששיח פתוח כבר היה על השולחן, Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה זו שהכי הסתדרה לי בראש – גם כי נותנת מספיק מידע להרגעה, וגם כי פחות הציפה אותי בדברים מיותרים ונתנה לי להרגיש שאני עוד שומרת על קצת פרטיות לילד, עד כמה שאפשר.