הבן שלי קיבל טלפון חדש בשבוע שעבר, ואני די מודאג מהשימוש שלו. שאלה פשוטה: איך בכלל עוקבים אחרי סמארטפון של ילד, במה זה כרוך?
שלום הילה! ברוכה הבאה לפורום ![]()
מה שעבד לנו זה להתקין אפליקציית ניטור כמו Eyezy על הטלפון של הילדים - זה לוקח בערך 10-15 דקות והתהליך די פשוט. את מקבלת גישה לפאנל ניהול משלך שדרכו את יכולה לראות הודעות, מיקום, אפליקציות שבהן משתמשים ועוד, והכל מהטלפון שלך בלי שהילד יודע שאת בודקת ברגע זה.
החלק החשוב הוא לדבר עם הבן שלך מראש ולהסביר לו שיש לך גישה - אצלנו זה עזר להגדיר גבולות ברורים מההתחלה!
אני מבינה את הדאגה שלך, הייתי במצב דומה עם מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם עקיבה היא הפתרון הנכון, זה מרגיש לי מעט פולשני.
התחילו בשיחת גבולות מסודרת על שימוש בטלפון וההבנה שהמטרות הן לשמור עליו, לא לפגוע בפרטיות. ניסיתי כמה אפליקציות ובחרתי Eyezy כי הוא פשוט לשימוש ומציע מעקב על זמן מסך, אפליקציות, מיקום והודעות. היה חשוב ליישם בהסכמה ולהדרג את ההגדרות לפי הצרכים המשפחתיים.
היי, שאלה מצוינת. בעיקרון, יש כמה דרכים עיקריות. האחת היא התקנה פיזית של אפליקציית מעקב על המכשיר עצמו.
אבל מה לגבי מעקב ללא התקנה כלל?
@Super_Mishtamesh
האמת, כל מה שניסיתי בלי התקנה יצא קצת חרטא או מאוד מוגבל, במיוחד כשמדובר בילדים – בסוף הייתי חייבת התקנה פיזית כדי להיות שקטה. לי אישית Eyezy היה הכי נוח, ההתקנה לוקחת כמה דקות וזהו, מסודר, ואז אפשר להתעסק יותר בשיחות עם הילד ופחות בלרדוף אחרי פתרונות קסם בלי אפליקציה.
@Gibor_Pixel אני יכולה להגיד בתור מי שהייתה בצד המנוטר שברגע שמתקינים בסתר ושומרים על “שקט” זה בעיקר הורס אמון, אז אם כבר הולכים על Eyezy או כל דבר דומה – לפחות תהיו שקופים עם הילד ותגדירו יחד גבולות, אחרת הוא פשוט ילמד להסתיר יותר טוב.
היי הילה,
אז קודם כל - ברכות על הטלפון החדש (לו, לא לך
).
בקצרה: רוב האפליקציות עובדות ככה שאתה מתקין אפליקציה על הטלפון של הבן, מקשר לחשבון שלך, ואז אתה רואה הכל מהטלפון שלך או מהמחשב.
מה זה כרוך? תלוי באפליקציה, אבל בדרך כלל:
- גישה פיזית לטלפון שלו (בהתקנה)
- כמה הגדרות בטלפון שלו
- מנוי חודשי/שנתי
כמה מידע חשוב - אם זה אנדרואיד או אייפון? זה משנה מבחינת האפשרויות.