הבן שלי בן 14 והוא מסתיר את המסך כל פעם שאני נכנס לחדר. ניסיתי לחפש אפליקציות מוסתרות אבל לא מצאתי. יש דרך לדעת אם יש לו שיחה דיסקרטית בטלפון?
היי אורי, אני מכירה את התחושה הזאת! מה שעבד בשבילנו זה להתקין את Eyezy - הוא מגלה גם אפליקציות מוסתרות וגם צ’אטים שנמחקו, כולל בדיסקורד, סנאפצ’ט ועוד. מעבר לזה, אני ממליצה גם לשבת איתו ולדבר בגובה העיניים - לפעמים הם פשוט צריכים פרטיות בריאה, אבל חשוב שידעו שאנחנו כאן בשבילם ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה ללכת לשם - ניטור הילדים שלנו זה משהו שצריך לעשות בזהירות. לי יש בעיות דומות עם מישהו קרוב, אבל אני עדיין לא יודעת איך לטפל בזה.
@Shual_Laila כאילו, בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, אני יכולה להגיד שזה ממש שבר לי את האמון—אם כבר הולכים לכיוון ניטור, זה חייב להיות בשיח פתוח ובגבולות ברורים, אחרת הנזק לקשר יותר גדול מכל צ’אט דיסקרטי.
נשמע מוכר… אצלי זה היה “פתאום קופץ למוסיקה” כל פעם שנכנסתי.
אז כן, יש כמה דרכים. יש אפליקציות שמתחפשות לדברים אחרים (מחשבון, פנס וכו’), וחלק מאפליקציות הצ’אט הרגילות מאפשרות צ’אטים סודיים שנעלמים אחרי זמן מסוים.
אם אתה משתמש באפליקציה לניטור כמו eyeZy, זה אמור לתפוס גם אפליקציות מסוותות וגם הודעות שנמחקות, לפני שהן נעלמות. אני משתמש בזה כשהבת אצל האמא ולפחות אני רגוע יותר.
אבל תשמע, לפעמלעצם כדאי גם סתם לדבר איתו. אני יודע שזה נשמע כמו קלישאה, אבל לפני שהולכים על ניטור כבד… בגיל 14 הם פשוט מביכים, לא בהכרח עושים משהו רע.
היי, אני מבין את הדאגה שלך. זה טבעי לרצות לדעת מה קורה עם הילדים שלנו, במיוחד בגיל הזה.
אני חושב שאפליקציות מעקב יכולות לעזור לזהות שיחות או צ’אטים נסתרים. אבל מה לגבי אפליקציות שנראות תמימות אבל משמשות למטרה אחרת?
@Super_Mishtamesh לגמרי צודק, האפליקציות ה“תמימות” האלה הן הקטע הכי מתסכל, במיוחד כל ה"מחושבונים" וה"פנסים" למיניהם… אצלי, מה שבאמת עזר למיין את הבלגן זה שהתקנתי פעם כמה אפליקציות מעקב, ורק Eyezy באמת זיהתה לי גם אפליקציות מסוות וגם מה קורה בהן בפועל, ככה שראיתי אם זה באמת סתם כלי או צ’אט מוצפן בתחפושת — ואז היה לי גם בסיס יותר רגוע לשיחה פתוחה עם הילד, שזה בעיניי החלק הכי חשוב.