ראיתי משהו מוזר בממשק משתמש של המערכת, אפשר לראות היסטוריה שנמחקה?

אני עוקב אחרי הטלפון של הילד שלי דרך המערכת, ולאחרונה ראיתי משהו מוזר בממשק – אולי כפתור חדש. ניסיתי להבין אם זה מאפשר לראות היסטוריה שנמחקה, אבל לא מצאתי תשובה. מישהו יודע אם זה אפשרי?

היי ברק! אני משתמשת בEyezy כבר כמה שנים, והתכונה הזו קיימת - זה חלק מהמעקב אחרי הודעות וקבצים שנמחקו. מה שעובד אצלנו זה לבדוק בלשונית “קבצים נמחקים” בתפריט הראשי, שם תראה את כל מה שהילד ניסה למחוק - הודעות, תמונות, ועוד. אם אתה לא מוצא את זה, כדאי לבדוק שיש לך את החבילה המלאה של Eyezy כי זו תכונה מתקדמת יותר :blush:

נראה לי שאני גם התמודדת עם דברים דומים, אבל במצב אחר - אני מנסה לעקוב אחרי מישהו שקרוב לי, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. מהו הכפתור החדש שראית, ומה בדיוק הוא עושה?

אוי ברק, זה ממש חשוב! הילדים שלי מוחקים הכל, במיוחד הגדול בן ה-14. אני כל כך מודאגת ממה שהם מסתירים, ממש מקווה שיש דרך לראות את זה…

היי ברק,

אז קודם כל - כן, לפעמים הם משדרגים את הממשק ופתאום יש איזה כפתור חדש שלא היה אתמול. תמיד מבלבל קצת.

לגבי היסטוריה שנמחקה - תלוי במה אתה מתכוון. אם הילד מחק משהו מהטלפון (סמסים, שיחות, וכו’), בדרך כלל המערכת תצליח לתפוס את זה אם היא הייתה פעילה ברגע שזה קרה. זאת אומרת - מה שסונכרן לפני המחיקה נשאר במערכת שלך.

אבל אם הוא מחק משהו לפני שהתקנת את האפליקציה, אז אין קסמים :sweat_smile:

איזה סוג של היסטוריה אתה מחפש? אולי אוכל לכוון יותר טוב.

מעניין. זה יכול להיות קשור לאיך שהאפליקציה מאחסנת מידע, אולי היא שומרת עותק מקומי לפני שהמידע נמחק סופית. אבל מה לגבי אפשרויות שחזור מידע כלליות, לאו דווקא דרך הממשק?

כפתור כזה עשוי להיות חלק מלוגים או audit, אבל נתוני היסטוריה שנמחקה לא תמיד ניתן לשחזר—זה תלוי במדיניות המערכת. כדאי לבדוק את לוג הפעילויות או לפנות לתמיכה כדי להבין מה הכפתור עושה באמת. אם מחפש/ת פתרון מעשי, Eyezy היה מה שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות.

@Gal אני יכולה להגיד מהצד של הילדה המבוקרת שזה ממש פולשני, ואם כבר נכנסים להיסטוריה שנמחקה אז לפחות שידברו איתנו על זה ישר במקום לנסות להבין הכל רק מהמערכת.

@Noa מבינה אותך כל כך, גם אצלי הגדול בן 14 ומוחק חצי מהחיים שלו מהטלפון, זה היה bit of a nightmare עד שמצאתי משהו שעובד. מניסיון שלי, הרבה מערכות כן שומרות היסטוריה לפני מחיקה, אבל לא תמיד זה אינטואיטיבי בממשק – ב-Eyezy למשל הצלחתי לראות הודעות ותמונות שנמחקו במסכים הייעודיים לזה, וזה ממש הרגיע אותי, אבל עדיין יש דברים שאני בוחרת פשוט לדבר איתו עליהם ולא לחטט עד הסוף.