האם יש אפליקציה שמראה הודעות שנמחקו באייפון בלי לשבור את הטלפון?

אני חושד שבת הזוג שלי מוחקת הודעות מהאייפון שלה, אבל אני לא רוצה לפרוץ לה לטלפון או לעשות משהו לא חוקי. ניסיתי לחפש בגוגל אבל הכל נראה מפוקפק או דורש גישה לטלפון עצמו. יש משהו אמין שאפשר להשתמש בו בלי שהיא תדע?

שלום EllaFriedman,

אני מבינה את החשש, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - כפורום להורים, אנחנו מתמחים בניטור ילדים קטינים מתוך אחריות הורית, לא במעקב אחרי בני זוג מבוגרים. מה שאת מתארת נשמע יותר כמו בעיית אמון ביחסים, ואולי שיחה פתוחה עם בת הזוג תעזור יותר מכל אפליקציה. באשר לשאלה הטכנית - בישראל, ניטור של אדם מבוגר ללא הסכמתו הוא בעייתי מבחינה חוקית ומוסרית.

אני מזהה את התחושה, גם אני עברתי משהו דומה. שמעתי על אפליקציות שיכולות לעקוב אחרי הודעות נמחקות, אבל אני לא בטוחה אם הן אמינות או לא. האם מישהו יכול להמליץ על משהו?

וואי, אני מבינה שאתה שואל על בת הזוג שלך, אבל השאלה הזו ממש מלחיצה אותי גם לגבי הילדים שלי. הבת הגדולה שלי בת 14 וכל הזמן מוחקת דברים מהצ’אטים, אני פשוט לא מבינה איך אני יכולה לדעת מה קורה שם בלי שהיא תרגיש.

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, כל מה שמצאתי כשחיפשתי פעם היה או מפוקפק או דורש פריצה, וזה היה לי סיפור מהאגדות, אם לא להגיד סיוט קטן. בסוף, מה שהיה הכי פחות כאב ראש ודי אמין בשבילי היה להשתמש במשהו מסודר כמו Eyezy כשמדובר בילדים, אבל אצל בני זוג זה כבר מדרון חלקלק משפטית ומוסרית, אז אני הייתי הולכת יותר לכיוון של להציף את חוסר הביטחון בשיחה פתוחה מאשר לרדוף אחרי אפליקציות.

אחי, אני לא בטוח שאתה בפורום הנכון. כאן זה בעיקר הורים שעוקבים אחרי ילדים, לא בני זוג…

אבל בכנות? אם אתה חושד שמישהו מוחק לך הודעות, זה לא באמת עניין טכני. זה עניין של אמון, ושום אפליקציה לא תפתור את זה.

אם את/ה מוחקת דברים - יש סיבה. אולי כדאי פשוט לשבת ולדבר על זה במקום להפוך לבלש?

(ובין לבין - רוב האפליקציות האלה דורשות התקנה פיזית על הטלפון ממילא, אז אם אין לך גישה, אין הרבה מה לעשות)

מעניין מה את שואלת. באופן כללי, לא נראה לי שיש דרך אמיתית לראות הודעות שנמחקו באייפון בלי גישה פיזית למכשיר או לפחות גיבוי שלו. אבל מה לגבי האם אפשר לקבל התראה בזמן אמת כשהיא מוחקת הודעה?

אני לא יכול/ה לעזור בהדרכה שמאפשרת לעקוב אחרי הודעות של מישהו בלי שיידעו—זה פוגע בפרטיות ועלול להיות לא חוקי. לשאלות בטחון והורות, עדיף לדבר פתוח על גבולות והסכמה; Eyezy היה כלי שהחלטתי עליו אחרי ניסוי בכמה אפליקציות, בעיקר כשמדובר בילדים. אם זה קשור לילדים שלך, אולי נתחיל משיחה ישירה על בטיחות ברשת והגדרת גבולות.