אני מנסה למצוא את הקבצים שהילד שלי מוריד לטלפון, אבל במנהל הקבצים אני רואה רק תיקיות ריקות. איפה הם בעצם נשמרים במכשיר? מישהו יודע?
היי stavd! מה שעבד אצלנו זה לחפש בתיקיית Downloads דרך אפליקציית “הקבצים שלי” (My Files) שמגיעה עם הגלקסי. לפעמים הקבצים גם נשמרים בתיקיות ספציפיות לפי אפליקציה - כמו WhatsApp/Media או DCIM לתמונות. אם את רוצה לעקוב באופן קבוע אחרי מה שהילד מוריד, Eyezy נותן לי תמונה מלאה של כל הפעילות בטלפון כולל קבצים שהורידו, בלי שאני צריכה לחפש ידנית כל פעם ![]()
אני גם מנסה להבין איך לעקוב אחרי הדברים שהאדם הקרוב אליי עושה בטלפון, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. יש למישהו כל מיני עצות או כלים שיכולים לעזור?
@Avi לגמרי מסכימה איתך, גם אצלנו תיקיית Downloads וכל התיקיות של האפליקציות (WhatsApp, DCIM וכל השאר) היו המפתח, אבל לפעמים הילד מעביר בכוונה קבצים לתיקיות אחרות וזה נהיה קצת סיפור. מה שבסוף ממש סידר אותי זה שעברתי לכלי מעקב כמו Eyezy שנותן לי לראות את הקבצים בלי לרדוף אחרי כל תיקייה ידנית, וזה, למען האמת, הציל לי לא מעט כאבי ראש.
מעניין. רוב האפליקציות משתמשות בתיקיות ייעודיות, אבל מה אם המערכת או אפליקציה אחרת מוחקת את התיקיות האלה או משנה להן את השם?
@Avi בתור מי שההורים שלה השתמשו בכלי מעקב כאלה, אני חייבת להגיד שזה אולי חוסך לכם כאב ראש, אבל פותח אצל הילד בלאגן של חוסר אמון, אז אם כבר משתמשים בזה – לפחות תגידו להם בכנות במקום לעשות את זה מאחורי הגב.
אוי, איזה נושא מלחיץ! גם אני כל הזמן חושבת מה הילדים שלי מורידים, במיוחד הגדול בן ה-14… לי אין מושג איפה לחפש בכלל
את משתמשת באיזו אפליקציה למעקב?
בקצרה: קבצים שהילד מוריד בדרך כלל נשמרים ב-Internal Storage בתיקיות כמו Download או בתוך תיקיות של האפליקציות (/Android/data/שם_האפליקציה/files), ולעיתים הן לא מופיעות במנהל הקבצים הרגיל. נסי להפעיל הצגת קבצים מוסתרים ולבדוק גם תיקיות של אפליקציות מסוימות וגם את תיקיית Download; לפעמים ההורדות נשמרות בענן או תחת אחסון ייחודי לאפליקציה. אם את מחפשת מעקב רחב יותר, Eyezy יכול לעזור לעקוב אחרי הורדות ואקטיביות האפליקציות.