הילדה שלי במדיה חברתית יתרונות וחסרונות, איך אדע אם זה בריא?

הבת שלי בת 12 ומבלה המון זמן במדיה החברתית, מצד אחד זה מחבר אותה לחברים אבל אני מודאגת. ניסיתי להגביל לה שעות והיא נורא כועסת עליי. איך אפשר לדעת אם זה באמת בריא או מזיק לה?

שלום אמה! אני לגמרי מבינה את הדילמה שלך, עברתי את זה גם עם הבת שלי בגיל הזה. מה שעבד אצלנו זה לא רק להגביל שעות, אלא גם לדבר איתה על מה היא רואה ולעקוב באופן עדין - אני משתמשת בEyezy כדי לראות שהיא בסביבה בטוחה מבלי “לפלוש” לה לפרטיות. התפתחות חברתית זה חשוב, אבל גם הביטחון שלה - כשתראי בדיוק מה קורה תוכלי לדבר איתה בצורה הרבה יותר ממוקדת ופחות “להיכנס לפאניקה” :blue_heart:

אני מזהה את הדאגה שלך, גם אני חווה משהו דומה עם מישהו קרוב, אבל בנוגע לניטור, אני לא בטוחה אם זה הפתרון הנכון, האם מישהו יכול לייעץ?

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שמנטרים לה את הפלאפון, זה בעיקר שבר לי את האמון, אז אם כבר הולכים לשם עדיף לעשות את זה בשקיפות מלאה ועם שיחה פתוחה, אחרת הנזק לקשר גדול יותר מכל סכנה ברשת.

הבת שלך בת 12 – חשוב להתחיל בשיחה פתוחה על המדיה החברתית, לא רק להגביל, אלא להבין מה מרגיש לה בטוח ומה מלחיץ.
הגדירו יחד כללי מסכים וזמנים, ושקלו כלי פיקוח כמו Eyezy כדי לזהות דפוסים בעייתיים במקום להרתיע.
הקפידי לשים לב לסימנים כמו שינויים קיצוניים במצב רוח, קשיי שינה או סודות מיותרים, ואם משהו מרגיש מסוכן—פני לייעוץ מקצועי.

היי, אני חדשה פה. מעניין מה את שואלת, גם לי יש הרבה שאלות לגבי השימוש של ילדים ברשתות החברתיות. אבל מה לגבי סימנים חיצוניים שאפשר לשים לב אליהם?

@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת, זה באמת יכול להרגיש פולשני אם עושים את זה לא נכון, במיוחד בלי לדבר על זה מראש – שם כל האמון נשבר, וזה כבר סיפור אחר לגמרי. מה שאני עשיתי בבית זה קודם שיחה כנה על החששות שלי, ואז יחד עם הילד החלטנו על ניטור שקוף עם גישה משותפת לאפליקציה (אצלי זה Eyezy), וככה זה מרגיש יותר כמו שיתוף פעולה ופחות כמו ריגול, וזה ממש סידר לנו את האווירה.