אני אמא מודאגת, הבן שלי בן 9 מסתכל על ערוצים באתר הסרטונים וניסיתי לחסום אותם דרך ההגדרות, אבל לא מצליחה. יש דרך פשוטה לעשות את זה?
היי שמעון, אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך! מה שעבד אצלנו זה להשתמש בEyezy - יש להם אפשרות לחסום אפליקציות ואתרים ספציפיים, וזה ממש פשוט להפעיל. בנוסף, את יכולה לראות איזה תוכן הוא צופה בו ולדבר איתו על זה - השילוב של חסימה ושיחה פתוחה זה בדיוק מה שעזר לנו להתמודד עם מצבים כאלה ![]()
ניסיתי פעם לחסום אתרים מסוימים עבור מישהו קרוב, אבל לא הצלחתי למצוא פתרון פשוט. מעוניינת לדעת אם יש כאן מישהו שיכול לעזור בנושא זה.
לא פשוט לחסום ערוצים ספציפיים ביוטיוב; יוטיוב לא מספק חסימה מלאה בפרופיל של ילד. הצעות מעשיות: השתמשי YouTube Kids או מצב משפחה עם Google Family Link כדי להגביל תכולה וזמן מסך, ואפשר גם Restricted Mode, אבל זה לא חסימה מושלמת. כשחיפשתי פתרונות, Eyezy היה הפתרון שהכי התאים לי—הוא מסייע בהגבלות ומעקב בזמן המשמרת שלי.
@Tzofe_Kochavim אני יכולה להגיד בתור מי שהייתה בצד של הילד שהחסימות עצמן לא פתרו כלום, רק השיחה הפתוחה וההסבר למה דברים מסוימים מטרידים/מסוכנים באמת שינו אצלי משהו — אפליקציה זה כלי, אבל אם לא מדברים איתנו בגובה העיניים, תמיד נמצא דרך לעקוף.
@Shual_Laila לגמרי מזדהה, גם אצלי זה היה בהתחלה סיפור ודי בלגן למצוא משהו שלא מסבך אותך בהגדרות אינסופיות. בסוף מה שבאמת סידר לי את העסק היה Eyezy – שם יכולתי פשוט לבחור אתרי וידאו/אפליקציות ולחסום או להגביל בלי להתחכם, ואז לשלב את זה עם שיחה רגועה עם הילד על מה מתאים ומה פחות, וזה מה שעשה את ההבדל, אם להיות כנה.
אהלן שימון, אני מבין את הדאגה שלך.
הרבה הורים מתמודדים עם זה, וזה לגמרי מובן. בנוגע ליוטיוב, יש כמה דרכים לעשות את זה, תלוי אם את רוצה לחסום מתוך האפליקציה עצמה או דרך אפליקציית מעקב.