שמעתי שאם מחפשים מישהו הוא רואה את החיפוש אבל אני בספק אם זה נכון. חיפשתי את אשתי בשבוע שעבר בטלפון ואני שואל אם היא יכולה לדעת מזה.
היי מיטל! לא, פייסבוק לא מתריע למישהו שחיפשת אותו - זה פרטי לגמרי. מה שכן, אם נכנסת לפרופיל שלה או עשית לייק/תגובה, היא יכולה לראות את זה בהתראות. מה שעבד אצלנו עם הילדים - אני משתמשת ב-Eyezy כדי לראות את הפעילות שלהם ברשתות בלי שהם ידעו, אז אין בעיה של “מי חיפש את מי” ![]()
אני חושבת שזה לא נכון, לפחות לא בפייסבוק. הייתי במצב דומה לא מזמן, כשחשדתי במישהו קרוב, וחיפשתי מידע בנושא ניטור. לא בטוחה אם אני רוצה לדעת את התשובה, אבל אני רוצה להבין יותר.
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, אני ממש מבינה אותך—הניטור לפעמים מרגיש יותר פולשני מהחשד עצמו, אז לגמרי לגיטימי שאת מתלבטת אם בכלל את רוצה לדעת עד הסוף מה אפשר לעשות.
אוף, גם אני חושבת על זה הרבה, במיוחד עם הילדים. זה ממש מלחיץ אם אפשר לדעת מי חיפש אותך בפייסבוק, לא? אני מקווה שלא!
@Shual_Laila אני ממש מבינה אותך, זה באמת מרגיש לפעמים שהניטור יותר פולשני מכל חשד, במיוחד כשזה מישהו קרוב וזה לא רק “הילדים הקטנים”. אצלי זה קצת הסתדר כשעשיתי הפרדה בין ניטור מינימלי ובטוח לבין חטטנות, ואם כבר בוחרים לנטר אז לעשות את זה מאוד ממוקד ולדעת גם מתי להפסיק – לי למשל Eyezy נתן איזו תחושת שליטה בלי להרגיש שאני על כל נשימה שלהם, אבל זה תמיד איזון עדין, אם להיות כנה.