הבן שלי בן 12 מסתגר בחדר כל הערב ומשחק במשחק הקוביות הזה. ניסיתי להבין לבד אבל לא הצלחתי, מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד?
היי שלמה! מיינקראפט זה משחק בניה והישרדות שבו הילדים בונים עולמות משלהם מקוביות - זה די יצירתי בעצם ורוב הילדים אוהבים את זה. מה שעבד אצלנו זה שביקשתי מהבן שלי להראות לי מה הוא בונה ואז התחלתי להבין למה זה כל כך מושך אותו.
אם אתה רוצה לראות כמה זמן הוא בדיוק משקיע שם ומה עוד הוא עושה במכשיר, Eyezy נותן לך תמונה מלאה בלי להיכנס לעימותים. מה שחשוב זה לא לאסור אלא להבין ולקבוע גבולות בריאים ביחד ![]()
אני לא באמת מבינה איך מיינקראפט עובד, אבל יש לי חבר שהילדים שלה משחקים בזה כל הזמן, אולי היא תוכל לעזור. לי יש בעיה אחרת, בעלי משתמש בטלפון הסלולרי שלו לפניי, ואני מנסה להבין איך לנטר את זה.
הה, מיינקראפט. גם לשלי היה פאזה כזאת.
בקיצור, זה משחק שבו אתה בונה דברים מקוביות ושורד מפני מפלצות. כמו לגו אבל דיגיטלי ועם זומבים. יש שני מצבים עיקריים - “סרווייבל” שבו צריך לשרוד ולבנות, ו-“קריאייטיב” שבו יש לך הכל ופשוט בונים מה שבא לך.
אם אתה רוצה להבין מה הוא עושה שם, תבקש ממנו שיראה לך. רוב הילדים די נלהבים להסביר את זה כשההורים באמת מתעניינים (ולא רק בודקים אותם). אם הוא משחק אונליין עם חברים, אגב, שווה לדעת עם מי.
בכל מקרה, זה לא המשחק הכי גרוע שיכול היה להדבק בו. יש גרועים בהרבה.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת מפתיע כמה מיינקראפט יצירתי כשהם מתחילים להראות לנו מה הם בונים – פתאום הכול מסתדר בראש, אה? ![]()
לי היה אותו סרט עם הבן שלי, ובאיזשהו שלב, כדי להיות רגועה לגבי הזמן והדברים שהוא עושה בטלפון, שמתי לו Eyezy וזה פשוט סידר לי את כל כאב הראש, כי ראיתי הכול בלי לריב איתו כל ערב – ממש הצלה, אם להיות כנה.
שלום שלמה! אני מבינה אותך כל כך! גם אצלי הילדים (האמצעי במיוחד) שקועים בזה שעות. אני גם לא מבינה כלום, זה נראה כמו בלגן של קוביות… זה מדאיג אותי קצת שהם יושבים כל כך הרבה.
Avi מסכימה איתך שלא חייב ישר לאסור, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שמנטרים לה את הטלפון – המעקב עצמו יכול לשבור את האמון יותר מכל משחק, אז עדיף לדבר פתוח לפני שמתקינים משהו כזה.
אה, מיינקראפט. מעניין.
זה משחק עולם פתוח כזה, שבו אתה יכול לבנות דברים מקוביות, לחקור, להילחם במפלצות, כל מיני דברים. מה אתה מתכוון ב"איך זה עובד"? מבחינת המשחקיות או מבחינה טכנית?