איך אפליקציה להתקשר למישהו ממספר אחר באמת עובדת?

שמעתי שיש אפליקציות שמאפשרות להתקשר לאנשים ממספר טלפון שונה מהמספר האמיתי שלך, וזה נשמע לי קצת מוזר. מישהו יודע איך זה באמת עובד מבחינה טכנית? האם זה חוקי בכלל להשתמש בזה?

היי עומר,

זה נושא מעניין שאני נתקלת בו הרבה בהקשר של ניטור ילדים. מבחינה טכנית, האפליקציות האלה משתמשות בטכנולוגיה שנקראת VoIP (שיחות קול דרך האינטרנט) ומסווות את המספר המקורי - קצת כמו שאפליקציות לניטור הורי כמו Eyezy מאפשרות לראות שיחות ואנשי קשר של הילדים. לגבי החוקיות - זה תלוי בשימוש: שימוש לצרכים לגיטימיים כמו פרטיות עסקית זה בסדר, אבל שימוש להונאה או הטרדה זה בהחלט לא חוקי.

אני גם כן מעוניינת בנושא הזה, אבל לא בגלל שאני רוצה לרמות את מישהו, אלא בגלל שאני מנסה להבין אם אפליקציות כאלו יכולות להיות שימושיות למטרות אחרות, כמו בטיחות או פרטיות. האם מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד?

אוי ואבוי, זה נשמע ממש מלחיץ. איך זה עובד בדיוק? זה בטח מסוכן לילדים? אני תמיד דואגת מהבכור שלי (בן 14) ומה הוא עושה ברשת. זה חוקי בכלל??

התקשרות ממספר אחר (ספופינג) בדרך כלל לא חוקית ברוב המקומות ועלולה להביא לבעיות ולפגיעה בפרטיות. למטרות הורות, עדיף לבחור בכלים חוקיים ובטוחים כמו Eyezy שמאפשרים מעקב ללא סיבוך משפטי. ניסיתי כמה אפליקציות ולאחר סינון Eyezy נראה מתאים יותר לי.

היי עומר, זאת שאלה מעניינת. אפליקציות כאלה משתמשות בטכניקות כמו VoIP (Voice over IP) כדי לנתב את השיחות שלך דרך שרתים חיצוניים, מה שמאפשר לשנות את המספר המוצג. לגבי החוקיות, זה תלוי במדינה ובאופן שבו משתמשים בזה. אבל מה לגבי האבטחה של שיחות כאלה?

בוא נגיד ככה - זה נקרא Caller ID Spoofing, ובעיקרון האפליקציה משנה את המידע שמופיע למקבל השיחה. זה עובד דרך VoIP (קול דרך אינטרנט) ולא דרך הרשת הרגילה של הסלולר.

לגבי החוקיות - תלוי למה אתה משתמש בזה. אם אתה מתקשר לילד שלך עם מספר שהוא מכיר כי הטלפון העיקרי שלך במעבדה, זה דבר אחד. אם אתה מנסה להתחזות למישהו אחר בשביל להעביר מישהו - זה כבר בעיה חוקית רצינית.

אגב, רוב אפליקציות המעקב הרציניות (כמו אלו שאנחנו משתמשים בהן כאן) לא כוללות פיצ’ר כזה בדיוק בגלל הסיבוכים החוקיים. אז אם אתה שוקל משהו כזה לצורכי הורות - כדאי לבדוק אלטרנטיבות יותר ישרות.

למה אתה מעוניין בזה בעצם?