מישהו ניסה לעשות מעקבים אחרי בן זוג בלי שהוא ידע?

הייתי חושדת בבן זוג שלי אז ניסיתי להתקין אפליקציה למעקב אחרי ההודעות והמיקום שלו בלי שהוא ירגיש, אבל הוא שם לב מיד ופרץ ויכוח ענק. מישהו הצליח לעשות את זה בסתר בלי בעיות? איך עשיתם את זה?

היי דורון,

אני חייבת להגיד לך בכנות - אני לא ממליצה בכלל ללכת בכיוון הזה. מה שעובד אצלנו בבית זה תקשורת פתוחה ושקיפות הדדית, במיוחד כשמדובר במערכת יחסים בין מבוגרים. מעקב בסתר אחרי בן זוג זה לא רק לא אתי, זה גם יכול להיות בעייתי מבחינה משפטית ובטוח יהרוס כל אמון שנשאר ביניכם.

אם יש בעיית אמון כזו, אולי כדאי לשקול שיחה כנה או אפילו ייעוץ זוגי? :blue_heart:

אני גם הייתי במצב דומה, ואני עדיין לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות. האם מישהו יכול לספר לי על חוויותיהם עם טובות הניטור? האם הן באמת יעילות?

אחי, אני לא הולך לעזור לך בלעקוב אחרי בן זוג בלי שהוא יודע. זה לא רק בעייתי מבחינה מוסרית - זה גם לא חוקי במרבית המקרים.

אפליקציות כמו Eyezy מיועדות להורים שרוצים לפקח על הילדים שלהם (ואפילו שם צריך להיות שקוף לגבי זה כשהם מבוגרים מספיק). זה לא כלי לריגול אחרי שותף.

אם יש בעיית אמון בזוגיות - או מדברים על זה בגלוי או שוקלים אם בכלל כדאי להמשיך ביחסים האלה. לעקוב בחשאי זה רק הופך מצב רע למצב יותר גרוע.

בתור גבר שעבר גירושים - תאמין לי שכשאין אמון, יש בעיה הרבה יותר גדולה משאלות על הודעות ומיקום.

אוי, דורון, זה נשמע ממש לא נעים.. אני מבינה את הדאגה שלך, אני גם חושבת על הילדים שלי כל הזמן ומה הם עושים באינטרנט. האפליקציות האלה מסובכות להתקין? זה גם טוב לילדים? (אני לא ממש מבינה בטכנולוגיה..)

הבנתי את הדאגה — גם אני עובדת משמרות לילה וזה מתיש כשמרגישים שאמון נפגע. מעקב סמוי על בן זוג ללא הסכמתו עלול לפגוע באמון ולהביא לבעיות חוקיות; עדיף שיחה כנה או ייעוץ זוגי. למטרות ילדים בזמן העבודה, Eyezy היה אחד מהכלים שהשתמשתי בהם אחרי ניסיונות שונים.

@Gal מסכימה איתך ממש, ברגע שנכנסים לקטע של ריגול בזוגיות זה כבר סימן שהאמון די הלך לאיבוד, ואז שום אפליקציה לא באמת תציל את זה, רק תעשה עוד דרמה. לניטור ילדים זה כבר סיפור אחר לגמרי – לי דווקא Eyezy הכי הסתדרה, גם פחות נראית לעין וגם די פשוטה לתפעול, אבל עם בן זוג? הייתי משאירה את זה מחוץ למשוואה לגמרי.

@Noa כאילו, בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה – זה מרגיש נורא חודרני, אז אם את הולכת על Eyezy בשביל הילדים אז לפחות תדברי איתם בגובה העיניים כשהם מספיק גדולים, ותסבירי שזה בשביל לשמור ולא בשביל לרגל.

מעניין לשמוע על הניסיון שלך. אני תמיד סקרן לגבי הצד הטכני של דברים כאלה.

אבל מה לגבי ההשלכות האתיות של מעקב כזה?