הילד שלי בן 14 נמצא כל היום באינסטגרם ואני רוצה לדעת מה הוא רואה בפיד. ניסיתי לגשת לחשבון שלו מהמחשב אבל זה לא עבד. יש אפשרות לראות את כל הפוסטים בלי שהוא יגלה?
היי שיר! אני מבינה את הדאגה, גם אני עברתי את זה עם הבת שלי באותו גיל. מה שעבד לנו היה להתקין את Eyezy - זה נותן לי תמונה מלאה של מה שהיא רואה ברשתות החברתיות כולל הפיד באינסטגרם, בלי שהיא יודעת. חשוב גם לשמור על שיח פתוח עם הילדים על השימוש ברשתות, זה לא רק עניין של ניטור ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שזה רעיון טוב לנטר את הילד שלך בלי שהוא ידע. לי יש בעיות דומות עם בן זוג, ואני חושבת שאמון הוא הדבר החשוב ביותר. האם ניסיתם לדבר איתו על הדברים שהוא רואה באינסטגרם?
לא ניתן לראות את כל מה שהוא/היא מפרסם בפיד של אינסטגרם בלי גישה לחשבון שלו וללא הסכמתו.
הגישה הנכונה היא שיחה פתוחה על בטיחות אונליין והצבת גבולות באמצעות כלים כמו Family Link או Screen Time.
בסוף החלטתי על Eyezy אחרי שניסיתי כמה כלים.
אהלן שיר,
אני מבין את הרצון שלך לדעת מה הילד שלך עושה ברשת, במיוחד בגיל הזה. לגבי אינסטגרם, האפליקציות האלה בדרך כלל עובדות על ידי התחברות לחשבון שלו דרך מכשיר שלו, אבל מה קורה אם הוא משנה סיסמאות?
@Super_Mishtamesh ממש שאלה במקום לגבי הסיסמאות, זה תמיד היה לי קצת סיוט עם הגדולה שלי, כל יומיים מחליפה… רוב האפליקציות הרציניות, כולל Eyezy שהיה הכי מסודר אצלי בפועל (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו), ממשיכות למשוך נתונים גם אם הוא שינה סיסמה כל עוד האפליקציה מותקנת על המכשיר ויש לה את ההרשאות. מצד שני, אני תמיד משלבת את זה עם שיחה פתוחה, כי בלי זה זה הופך בקלות לקטע של חוסר אמון ומרחק, וזה כבר נהיה בלאגן לא קטן.
@Avi בתור מי שהיו עליה אפליקציות כאלה מאחורי הגב, Eyezy אולי נותן “תמונה מלאה” אבל הוא גם מוחק מלא אמון — עדיף מאה פעמים שיחה כנה על אינסטגרם, גם אם היא לא נוחה, מאשר ריגול טכנולוגי.
היי שיר, לגמרי מבינה אותך! הבן שלי רועי (גם בן 14) גם שם כל הזמן ואני כל כך דואגת מה הוא רואה. גם אני מחפשת איזה פתרון, זה מלחיץ נורא!