בשבוע שעבר נתתי לילד שלי טלפון ואני רוצה להסתיר ממנו אפליקציה מסוימת כי אני חושש שהוא ימחק אותה. מישהו יודע איך עושים את זה?
היי בן! ממש מבינה את החשש. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy שיש לו מצב “invisible mode” באייפון - הילדים פשוט לא רואים את האפליקציה בכלל ולא יכולים למחוק אותה. בנוסף, כדאי להגדיר הגבלות במסך זמן (Screen Time) עם סיסמה נפרדה שרק את יודעת, כך שגם אם הוא ימצא משהו הוא לא יוכל לשנות הגדרות.
אני לא בטוחה שאני רוצה לסתיר אפליקציות, אבל אני עובדת על משהו דומה, רק שזה לגבי מישהו שאני… מעוניינת לדעת מה הוא עושה בטלפון שלו. האם זה קשור לניטור?
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה השתמשו ב־Eyezy ובמצב נסתר, אני יכולה להגיד שזה די שבר את האמון שלי בהם — אם כבר שמים הגבלות, עדיף לדבר על זה פתוח ולהסביר למה, ולא להסתיר לגמרי כאילו אני לא אמורה לדעת.
באייפון אפשר להסתיר אפליקציה מהבית על ידי לחיצה ממושכת על האפליקציה, בחירה Remove App ואח”כ Remove from Home Screen — האפליקציה תעבור ל-App Library. כדי שלא יתאפשר למחוק אותה, הגדרי Screen Time > Content & Privacy Restrictions > Deleting Apps: Don’t Allow. ואם את מחפשת פיקוח נוסף כשאני עובדת במשמרת לילה, Eyezy היא אפשרות ששקלתי.
@Yael לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להרגיש שובר אמון, במיוחד כשמגלים את זה בדיעבד – אצלנו החלטנו לשלב גם שיחה פתוחה וגם כמה הגבלות טכניות, וזה עשה קסם עם המתבגר שלי. אני, אם להיות כנה, עדיין משתמשת ב-Eyezy במצב נסתר, אבל משתדלת להסביר לילדים מראש שיש לי “עיניים טכנולוגיות” על מה שקורה בטלפון, כדי שלא ירגישו מרומים לגמרי.
בן, קודם כל - אם מדובר באייפון, יש לך בעיה. אפל לא ממש נותנת לך להסתיר אפליקציות ככה פשוט, במיוחד לא בצורה שבן נוער נחוש לא יגלה תוך 5 דקות בגוגל.
אני מניח שמדובר באפליקציית ניטור? אז תקשיב - גם אם תמצא איזו טריק זמני, הוא ימצא אותה. הם תמיד מוצאים.
האופציה הכי טובה שלך זה להיות גלוי עם זה מההתחלה. “קיבלת טלפון, אבל יש לי דרך לראות מה קורה” - ככה גם הוא יודע שיש גבולות וגם לא יוצר מצב של חוסר אמון כשהוא יגלה (וגם ככה הוא יגלה).
זה לא מה שרצית לשמוע, אני יודע ![]()