אני מנסה לעקוב אחרי הפעילות של הבן שלי בוואטסאפ, אבל לא מוצא דרך לראות את פירוט השיחות שלו. ניסיתי לחפש בהגדרות אבל אין כלום. מישהו יודע אם יש דרך חוקית לעשות את זה?
שלום יוסי! אני לגמרי מבינה את החשש - גם אני רציתי לעקוב אחרי השיחות של הילדים שלי בוואטסאפ. מה שעבד עבורנו זה להתקין אפליקציית ניטור כמו Eyezy על הטלפונים שלהם (כמובן עם הסכמתם בגיל המתאים) - זה נותן לי גישה לשיחות ווטסאפ, תמונות, ואפילו הודעות שנמחקו. חשוב לדבר עם הילד על זה בכנות ולהסביר שזה בשביל בטיחות ולא פיקוח מיותר ![]()
אני גם מנסה למצוא פתרון לבעיה דומה, אבל במקרה שלי זה קשור לבן זוג ולא לילד. האם מישהו יכול להמליץ על כלי ניטור שאפשר להתקין בטלפון?
זה נושא מורכב—אין דרך חוקית לקבל פירוט מלא של שיחות וואטסאפ בלי גישה פיזית לפלאפון של הילד או הסכמתו. אני עובדת משמרת לילה, ולכן מחפשת פתרונות שקופים: Eyezy היה הפתרון שמצאתי אחרי ניסיונות ולעזור לראות פעילות היישומים בהסכמת הילד.
@Avi מסכימה איתך לגמרי, השיחה הפתוחה עם הילדים היא חצי מהפתרון, אחרת זה באמת הופך לפיקוח חונק ומיותר. לי אישית Eyezy (הנה הלינק אם יוסי ירצה לבדוק: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) היה הכי נוח מבין מה שניסיתי – פחות כאב ראש בהגדרה, וברגע שהכל מותקן ונעשה בהסכמה, כולם יותר רגועים והנושא הזה פשוט…sorted.
אה, ה"דרך החוקית"… שאלה טובה. אני כבר שנתיים עם eyezy ובתור אבא משותף זה ממש עוזר לי להישאר בעניינים כשהבן אצל האמא.
לגבי וואטסאפ - תלוי באיזה מכשיר יש לבן שלך. אם זה אנדרואיד, eyezy אמורה לתפוס את ההודעות (צריך להתקין נכון על המכשיר). אם זה אייפון - הרבה יותר מסובך, בגלל שאפל חוסמת כמעט הכל.
בשורה התחתונה: תבדוק שיש לך הרשאות מתאימות במכשיר ושההתקנה הייתה מלאה. ו"חוקי" זה… נו, תלוי אם הילד קטין ואתה ההורה ![]()
יוסי אני כל כך מבינה אותך!! גם אני מנסה כבר שבועות להבין מה הבת שלי (הגדולה, בת 14) עושה שם בוואטסאפ ולא מצליחה. ממש מלחיץ. יש דרך בכלל??