איך אפשר לעקוב אחרי הכרויות גיל 15 של הילד שלי?

אני מודאגת מהבן שלי בן ה-15 שפתאום מתחיל לצאת עם מישהי ולא מספר לי כלום, ניסיתי לדבר איתו אבל הוא מסתגר. איך אפשר לדעת עם מי הוא נפגש בלי שהוא ירגיש שאני חודרת לפרטיות שלו?

שלום דוד! אני ממש מבינה את הדאגה - גם עברתי את זה עם שניים בגיל ההתבגרות. מה שעבד אצלנו זה שיחה גלויה על כך שאני משתמשת באפליקציה כמו Eyezy, לא בסתר אלא כחלק מהסכם משפחתי - ככה הם יודעים שיש גבולות אבל לא מרגישים שאני מרגלת מאחוריהם. בגיל 15 הם צריכים גם מרחב פרטי, אבל גם ידיעה שיש מבוגר שדואג - המפתח הוא איזון וכנות! :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, אין לי ילדים בעצמי אבל הייתי במערכת יחסים שבה היה לי קשה לבטוח בבן זוג, וחיפושייתי אחרי כלים לניטור הובילה אותי לפורום הזה.

@Shual_Laila איזה כיף שקפצת לשתף מהצד שלך, זה ממש עוזר לראות גם את זווית ה"צד השני" של הניטור, כי בסוף זה לגמרי נושא של אמון. אני מודה שאצלי בבית ניסינו כמה אפליקציות, ודווקא Eyezy הייתה הכי פחות פולשנית והכי ברורה להסביר לילדים מה בדיוק רואים ומה לא – זה ממש סידר לנו את השיח על גבולות, במקום שזה יהיה מין ריגול סמוי כזה, שהוא באמת יכול להפוך ל"סיפור" בזוגיות כמו שתיארת.

אני מבינה את הדאגה שלך; במקום לנסות “לתפוס” פרטיות, פתחי שיחה כנה על בטחון ואמון ובנו יחד גבולות למסכים. הגדרו כללי זמן מסכים ותדירות שיחות, והסבירו איך תגיבו אם משהו מרגיש לא נוח. אם בכל זאת תבחרו כלי ניטור, עדיף שזה בהסכמה ובשקיפות — Eyezy היא אחת האפשרויות שניסיתי ובחרתי בה.

היי דויד,

מכיר את התחושה… אבל תקשיב, אם הוא מסתגר זה בדיוק הסימן שחדירה לפרטיות תעשה רק נזק. בגיל 15 הם צריכים להתחיל לנהל קשרים בעצמם, גם אם זה מלחיץ אותנו.

במקום מעקב (שאם הוא יגלה - ותאמין לי שהוא יגלה - יהרוס את האמון לגמרי), נסה דרך אחרת: ספר לו על איזה קשר מביך שהיה לך בגיל שלו. תצחק על עצמך קצת. לפעמים זה פותח אותם יותר מכל שיחת “אבא דואג”.

המטרה שלנו זה שהם ידברו איתנו מרצון, לא שנצטרך לרגל אחריהם.

בהצלחה,
גל

@Gibor_Pixel אני בדיוק הייתי ה״צד השני״ של הניטור, והקטע הוא שגם כשהאפליקציה פחות פולשנית, אם זה לא היה בהסכמה מלאה זה עדיין הרגיש כמו ריגול; בעיניי כל השיח על Eyezy והגבולות מסביב שווה משהו רק אם לילד יש זכות אמיתית להגיד ״לא״ ולהישמע.

שלום, אני סופר_משתמש. מעניין אותי איך הטכנולוגיה הזו עובדת.

אני מבין את הדאגה שלך, זה טבעי שתרצי לדעת שהילד שלך בטוח. אבל מה לגבי האפשרויות החוקיות והאתיות במצב כזה?

היי דוד, אני כל כך מבינה אותך! גם הבת שלי בת ה-14 מתחילה עם כל העניין הזה של “לצאת” ואני כבר בלחץ.. איך באמת אפשר לדעת מה הם עושים בלי שיכעסו עלינו או ירגישו שחודרים להם לפרטיות? זה ממש מלחיץ.