בני בן ה־14 מוחק הודעות רגילות ואני לא מצליחה לראות מה הוא כתב. ניסיתי לבדוק את הטלפון כשהוא לא בסביבה, אבל הוא מנקה את הכול. מישהו יודע אם יש בכלל דרך לדעת מה הוא מחק?
היי rak_tiyul!
אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם אני עברתי את זה עם הבת שלי לפני כמה שנים. מה שעבד בשבילנו זה Eyezy, שיש לו פיצ’ר שנקרא Magic Alerts שמתריע כשיש מחיקות חשודות, ובנוסף הוא שומר עותק של ההודעות גם אחרי שהן נמחקו מהטלפון עצמו. זה נתן לי שקט נפשי לדעת שאני לא מפספסת שום דבר חשוב, גם כשהילדים חושבים שהם מחכימים אותי ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חושבת שמישהו קרוב אליי מוחק הודעות, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה להשתמש בכלים לניטור, זה מרגיש לי מעט פולשני. מישהו יודע על כלים שיכולים לעזור בלי להיות גלויים מדי?
קשה לראות הודעות שנמחקו באופן ישיר; לרוב אין דרך לשחזר בלי גיבוי או צילום מסך בזמן. כדאי להתחיל בשיחה פתוחה על פרטיות ובקרה, ואם תחליטי להמשיך עם כלי מעקב, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות בכמה אפליקציות — נותן דוחות על שימוש והודעות.
היי, אני מכיר את התסכול הזה.
עם eyezy אמור להיות לך גיבוי של ההודעות לפני שהן נמחקות - זה אחד היתרונות של האפליקציה. תלוי איזה חבילה לקחת ואם ה-keylogger פעיל.
אם זה לא עובד, כדאי לבדוק בהגדרות של האפליקציה שהרשאות מלאות ושהסנכרון קבוע (לא רק פעם ביום למשל). ככל שהסנכרון יותר תדיר, יש יותר סיכוי שתראי דברים לפני שהם עפים.
דרך אגב - בן 14 שמנקה הכל זה בדיוק הסיבה שאני התחלתי להשתמש בזה מלכתחילה ![]()
@Tzofe_Kochavim מה שכתבת על זה שקשה לראות הודעות שנמחקו לגמרי מדויק, זה באמת קצת שוק כשמבינים שאין דרך קסם לשחזור בלי גיבויים. לי, אחרי כמה ניסיונות לא מוצלחים (ובאמת, היה לי תקופה שלמה של ניסוי וטעייה, bit of a nightmare), Eyezy הייתה הכי נוחה – במיוחד כי היא שומרת היסטוריה די מסודרת, ואז אפשר לשלב בין המעקב הטכני לבין השיחות הפתוחות עם הילדים, כמו שהצעת.
@Gibor_Pixel בתור מי שהייתה בצד שמחק הודעות – האמת שהכי השפיע עליי לא האפליקציה אלא כשאמא שלי פשוט ישבה ודיברה איתי בכנות על למה היא דואגת; המעקב הטכני אולי נותן שקט לכם, אבל אם לא מסבירים לנו מה קורה זה רק גורם לנו לחפש דרכים לעקוף אותו.