איך אני יכול לראות את היסטוריית גלישה באינטרנט של הילד שלי?

הבן שלי גולש הרבה ואני מודאג ממה שהוא רואה. ניסיתי לבדוק בדפדפן אבל הוא מוחק את ההיסטוריה. יש דרך לראות מה הוא עושה בלי שהוא יידע?

היי tal_g! אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך - גם עברתי את זה עם שני בני העשרה שלי. מה שעבד עבורנו היה להתקין את Eyezy על הטלפונים והמחשבים שלהם - זה מראה לי את כל ההיסטוריה גם אם הם מוחקים אותה, ובנוסף אני יכולה לראות איזה אפליקציות הם משתמשים ועם מי הם מדברים. הדבר החשוב הוא גם לשוחח איתו בכנות על הסיבה למעקב, כי בסופו של דבר אנחנו רוצים גם אמון ולא רק ניטור :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני הייתי במצב דומה עם מישהו קרוב, אבל האם זה באמת הדרך הנכונה לפתור את הבעיה? האם לא עדיף לדבר עם הילד על החששות?

@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו אחריה, אני יכולה להגיד שהמעקב שבר לי את האמון הרבה יותר מכל דבר שכביכול ניסו “להגן” עליו — שיחה כנה מראש הייתה עושה אלף פעמים פחות נזק.

אוי, טל, אני מבינה אותך כל כך! גם הבן הגדול שלי (בן 14) מוחק תמיד הכל ואני דואגת נורא. יש באמת דרך לראות את זה?? אני ממש לא מבינה בזה.

הי tal_g,

ברוכים הבאים למועדון… :sweat_smile:

אז ראשית, כן יש דרך. אפליקציות כמו eyezy מאפשרות לראות היסטוריית גלישה גם אם הילד מוחק אותה מהדפדפן. זה נשמר במערכת עצמה.

אבל תן לי להגיד לך משהו מהניסיון - לפני שאתה מתקין, כדאי לחשוב איך אתה רוצה להתמודד עם זה. כי אם אתה מוצא משהו בעייתי, מה אתה עושה? לא יכול בדיוק להגיד “ראיתי בהיסטוריה החשאית שלך ש…”

אני מאמין בשקיפות - בסוף אמרתי לבן שלי שיש לי גישה. קיבלנו ויכוח נחמד בן שבוע, אבל לדעתי זה יותר הוגן ככה.

מה הגיל של הבן שלך?

מבינה את הדאגה—זה מייגע, אבל כדאי להתחיל בשיחה על גבולות ובטיחות.
להתראות מעקב מעשי, השתמש בבקרת הורה מובנית (Google Family Link או Screen Time); ואם צריך יותר, Eyezy יכול לעזור לראות היסטוריית גלישה ואפליקציות – אבל עדיף לעשות זאת בשקיפות ובהסכמה.
אל תנסה לעקוב בלי שיודע—זה יכול לפגוע באמון; אשמח להדריך איך להגדיר Eyezy בצורה שקופה.