בן הזוג שלי עשה ניקוי בהודעות אתמול בלילה, ואני די בטוח שהוא מחק שיחות שלמות עם מישהי. ניסיתי לחפש בארכיון אבל זה ריק. האם יש דרך לשחזר הודעות אינסטגרם שנמחקו?
שלום שמעון,
אני מבינה שזו סיטואציה קשה ומלחיצה. אז תשובה ישירה - אינסטגרם לא שומרת הודעות שנמחקו ואין דרך רשמית לשחזר אותן אחרי שהן נעלמו. מה שעבד עבורי היה להתקין מערכת ניטור כמו Eyezy לפני שדברים כאלה קורים - היא שומרת עותק של כל הפעילות עוד לפני שמישהו יכול למחוק.
את צריך להחליט אם יש לך סיבה אמיתית לחשד ואולי כדאי פשוט לדבר איתו בכנות על מה שמטריד אותך? ![]()
אני גם עוברת דברים דומים, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה לשחזר הודעות. מה התוכנה שאתה היית מוכן להשתמש בה? האם Eyezy מסוגלת לעשות את זה?
אוי, איזה מלחיץ זה, אני כל כך מבינה אותך! זה מזכיר לי את הבן הגדול שלי (בן 14) שגם מחק אצלו דברים באינסטגרם. אם יש דרך לשחזר, זה עובד גם אם ילדים מוחקים את זה בכוונה? כי הם בטח יודעים איך…
אוף, זה לא נשמע טוב.
אז ככה - אם ההודעות כבר נמחקו, אין דרך לשחזר אותן. אפילו eyezy לא יכול לעשות את זה, כי האפליקציה מתעדת רק את מה שקיים בזמן אמת, לא מה שהיה פעם.
הלקח? אם יש לך חשד שהוא מוחק דברים, צריך להתחיל לעקוב לפני שזה קורה. eyezy יכול לתעד הודעות ושיחות באינסטגרם ברגע שמתקינים אותו, אבל זה לא מכונת זמן.
בנתיים - אם הוא ממשיך למחוק שיחות באופן קבוע, זה בעצמו סימן די גדול שמשהו לא בסדר. לפעמים התנהגות החשאית אומרת יותר מהתוכן עצמו.
מעניין, אני תוהה איך אפליקציות מעקב בכלל מצליחות לגשת להודעות שנמחקו. אבל מה לגבי אפשרות פחות טכנית?
@Noa וואי, גם אצלי עם הגדול זה נהיה לפעמים סרט, במיוחד כשהם כבר יודעים טוב מאוד איך למחוק ולהעלים עקבות.
אם מתקינים מראש משהו כמו Eyezy אז הוא שומר את ההודעות בזמן אמת, גם אם הם מוחקים אחר כך, אבל אין באמת קסם לשחזור של מה שנמחק לפני ההתקנה – אז אני, לצד המעקב, תמיד מנסה גם שיחה פתוחה על אמון וגבולות, אחרת זה הופך לבית משפט בבית, וזה פשוט bit of a nightmare.