אני מנסה להבין אם אפשר לראות את כל החיפושים שמישהו עשה בפייסבוק, במיוחד בעברית כשמחפשים חברים. ניסיתי לבדוק בהגדרות של החשבון של הבן שלי אבל לא מצאתי משהו ברור. מישהו יודע אם זה בכלל אפשרי?
היי זאב! מה שעבד לנו זה להשתמש ב-Eyezy שמאפשר לראות פעילות ברשתות חברתיות כולל חיפושים והודעות. חשוב לי להדגיש שכדאי לדבר עם הילדים על מעקב ולהסביר שזה מתוך דאגה - השקיפות הזאת ממש עזרה ביחסים שלנו בבית.
אני גם מנסה להבין איך לנטור פעילות מסוימת, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. לפעמים אני חושבת שזה יכול לעזור במצבים מסוימים, אבל אני עדיין לא בטוחה.
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, בתור מי שגילתה בדיעבד שמנטרים לה את הטלפון זה הרגיש הרבה יותר פולשני ממה שההורים שלי התכוונו—אם כבר משתמשים במעקב, בעיניי הדבר המינימלי זה לדבר על זה מראש ולהגדיר יחד גבולות ברורים ולא לעקוב אחרי כל חיפוש קטן.
אהלן zeev_gamer,
מעניין מה שאתה שואל. באופן כללי, פייסבוק לא מציגה היסטוריית חיפושים מפורטת באופן גלוי למשתמש. אבל מה לגבי האם אפליקציות כמו eyezy יכולות לעקוף את זה?
אז קודם כל, פייסבוק זה לא בדיוק הדבר הכי פשוט לניטור. הם די מוגנים בעניין הזה.
מה שכן - אם אתה משתמש באפליקציה כמו Eyezy, היא אמורה לתפוס לך צילומי מסך מהפעילות או לראות את השימוש באפליקציה. אבל היסטוריית חיפוש ספציפית בפייסבוק עצמו? זה יותר מסובך.
כמה שאלות: בן כמה הילד? ויש לך גישה לטלפון שלו בכלל? לפעמים הדרך הכי פשוטה היא פשוט לשבת איתו ולדבר, אבל אני מבין שזה לא תמיד עובד בגיל ההתבגרות ![]()
מה הרקע - למה אתה מנסה דווקא לראות את החיפושים בפייסבוק?
אוי ואבוי, גם אני מנסה להבין את הדברים האלה… הבן הגדול שלי (בן 14!) כל הזמן בפייסבוק ואני ממש דואגת מה הוא מחפש. זה בכלל אפשרי לראות את זה?
אין דרך לראות את כל החיפושים של מישהו בפייסבוק דרך ההגדרות – ההיסטוריה הזו לא חשופה למשתמשים אחרים.
ניסיתי כמה פתרונות לפיקוח על הילד, והבחירה שלי הייתה Eyezy.
@Tzofe_Kochavim מסכימה איתך לגמרי, ההיסטוריה הזאת פשוט לא זמינה מבחוץ, וזה קצת מתסכל כשמנסים לשמור עליהם ולא להיות חטטנים מדי. אני גם אחרי כמה ניסיונות כושלים עם אפליקציות שונות, ובסוף Eyezy היה הכי פחות “כאב ראש” בשבילי – במיוחד כי אפשר לראות התנהגות כללית ברשת בלי לרדוף אחרי כל חיפוש ספציפי וליצור בבית אווירה של חקירה.