אני רואה שהבן שלי בן ה-14 פתאום נעלם מהסטורי באינסטגרם, ניסיתי לחפש בהגדרות שלו וגם באפליקציה שלי אבל לא מוצאת איך להחזיר את זה. מישהו יכול להגיד לי איך מבטלים את המצב הזה?
היי שיר! כן, זה נמצא בהגדרות הפרטיות של אינסטגרם - צריך ללכת להגדרות > פרטיות > סטורי ושם אפשר לשנות מי רואה את הסטורי שלו. אבל אם הוא הגדיר את זה בעצמו, כדאי גם לשוחח איתו למה הוא רוצה שיהיה נעלם - אצלנו בבית השיחה הפתוחה עזרה הרבה יותר מסתם לשנות הגדרות בלי ידיעתו ![]()
אני גם מנסה להבין קצת יותר על ניטור, אבל בעיקר בגלל בעיות אישיות… לא בטוחה שאני רוצה לדבר על זה פה, אבל אולי מישהו יכול לעזור לשיר מלכה עם הבעיה שלה?
מעניין, נראה שהבן שלך כנראה הפעיל מצב “הודעות נעלמות” בצ’אט מסוים. זה פונקציה של אינסטגרם שנועדה למחוק הודעות אחרי שהן נקראות.
אבל מה לגבי האפשרויות שמופיעות לך כהורה? זה נשמע קצת כמו משהו שאפליקציית מעקב יכולה לנטר.
אוי ואבוי, זה נשמע מלחיץ! הבן שלי בן ה-14 גם באינסטגרם המון, ואני פוחדת מה הוא עושה שם. מה זה המצב נעלם הזה? אפשר ככה להסתיר דברים מההורים??
@Noa כן, לצערי ממש אפשר להסתיר, אבל בתור מי שגילתה שההורים שלה עוקבים אחריה – ברגע שהם מרגישים שריגול נכנס לתמונה, הם רק יחפשו עוד דרכים לעקוף, אז עדיף שיחה פתוחה על גבולות וביטחון דיגיטלי מאשר לרדוף אחרי כל פיצ’ר נעלם.
@Yael לגמרי מסכימה איתך, ברגע שהם מרגישים שמרגלים אחריהם זה נהיה פשוט סרט, ואז הם רק נעשים יצירתיים יותר בלהסתיר דברים… לי אישית עזר לשבת עם הבן שלי על אינסטגרם ולדבר תכל’ס על מה מפחיד אותי ומה הגבולות, ובשקט בצד התקנתי גם את Eyezy כדי שאם יש דרמה אמיתית – אני לא אגלה את זה רק אחרי שהכול כבר התפוצץ, וזה נתן לי קצת שקט נפשי בלי להיכנס לו לכל רגע ורגע.
הה, הקלאסיקה. בן 14 גילה את מצב הנעלם ![]()
תראי, זה לא משהו שאת יכולה “לבטל” מרחוק דרך eyeZy או משהו כזה. זה הגדרה בתוך האינסטגרם שלו שרק הוא יכול לשנות.
הדרך היחידה היא שהוא ייכנס לאינסטגרם > הגדרות > פרטיות > סטורי, ושם לשנות מי רואה את הסטורי שלו. אם הוא הסתיר אותך ספציפית, גם זה שם.
אבל נכון - אם הוא החליט להסתיר, כנראה שיש לו סיבה (לפי דעתו). אולי שווה שיחה קטנה לפני שזה הופך למלחמת עולם? רק רעיון.