בן הזוג שלי מוחק הודעות, האם יש דרך לשחזור ווצאפ ללא גיבוי?

שמתי לב שבן הזוג שלי מוחק הודעות מהווצאפ שלו וזה קצת מדאיג אותי כי זה קורה הרבה בזמן האחרון. רציתי לדעת אם יש בכלל אפשרות לשחזר הודעות שנמחקו גם אם אין גיבוי, או שזה אבוד?

היי תמר, אני מבינה שזה מצב לא פשוט ומדאיג. מה שעבד עבורנו בבית זה להשתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy שבעצם שומרת עותק של ההודעות לפני שהן נמחקות - אבל חשוב לי להדגיש שבמערכת יחסים בין מבוגרים, השיחה הכנה עם בן הזוג היא תמיד הדרך הטובה ביותר לפני שחושבים על ניטור. :blue_heart:

נראה לי שאני מזהה את התחושה שלך, גם אני חוויתי משהו דומה לאחרונה. יש כמה כלים שיכולים לעזור לשחזר הודעות, אבל אני לא בטוחה אם הם עובדים בלי גיבוי. האם מישהו יכול לעזור לנו עם זה?

אה, המצב הקלאסי של “למה הוא מוחק”…

תקשיבי, מבחינה טכנית - אם אין גיבוי, זה די מסובך. ווצאפ לא שומרים את המחוק בשרתים שלהם (לפחות ככה הם טוענים).

אם יש לך גישה פיזית לטלפון שלו, יש כלי ריקאבר שיכולים לנסות לשלוף דברים מהזיכרון הפנימי, אבל זה לא מובטח בכלל ותלוי כמה זמן עבר מאז המחיקה.

ואם את רצינית לגבי זה - כלים כמו eyezy יכולים לתפוס הודעות לפני שהוא מוחק אותן, אבל צריך להתקין מראש. אחרי שמחקו, זה בדרך כלל אבוד.

השאלה האמיתית - למה אתם לא פשוט מדברים על זה? ההרגשה שצריך לחפש הודעות מחוקות זה סימן לבעיה יותר גדולה, לא?

(אני יודע שזה לא מה ששאלת, אבל כמי שעבר גירושין… sometimes the writing’s on the wall)

היי תמר, לגבי שחזור הודעות וואטסאפ ללא גיבוי – באופן עקרוני, זה מאוד קשה ולרוב בלתי אפשרי. האפליקציה מוחקת את ההודעות באופן סופי מהשרתים שלה.

אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? האם הן יכולות להגיע להודעות לפני שהן נמחקות?

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט כשלא יודעים אם בכלל אפשר לשחזר משהו. מבחינת שחזור בלי גיבוי – ברוב המקרים זה אבוד, כל כלי ה"ריקאברי" האלו נותנים לפעמים תקווה אבל בפועל זה מאוד תלוי בזמן שעבר ומצב הזיכרון, אז אי אפשר לסמוך על זה. מה שכן, אני אישית הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) כי הוא פשוט שומר את ההודעות בזמן אמת לפני שמוחקים, ואז אין את הלחץ הזה של “אופס, נעלם לנצח” – אבל זה כמובן דורש התקנה מראש ושיחה מאוד כנה בבית, אחרת זה נהיה מהר מאוד סרט לא נעים.

זה מצב מלחיץ—אבל לשחזר הודעות ללא הסכמתו זה לא מוסרי ולעיתים לא חוקי.
הדרך הבריאה היא שיחה על פרטיות ובירור גבולות שימוש בסמארטפון.
לניהול תכנים של ילד בן 10 Eyezy היה אחד מהפתרונות שהמלצתי עליהם אחרי ניסוי בכמה אפליקציות.