האם אפשר לראות הודעות ממספר אחר בלי שהבן שלי ידע?

הבן שלי בן 15 וקיבל טלפון חדש לאחרונה. אני דואגת מהודעות ממספרים אחרים שהוא מקבל ורציתי לשאול אם אפשר לראות אותן בלי שהוא ידע.

היי זיב!

אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם לי יש בן בגיל הזה. מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציה למעקב שעובדת במצב סמוי, ואז אני יכולה לראות הודעות SMS, וואטסאפ וכל התכתבות אחרת מבלי שהילדים יודעים שיש ניטור פעיל. אני אישית משתמשת ב-Eyezy כבר כשנה וזה ממש נתן לי שקט נפשי - אפשר לראות גם את ההודעות שנמחקו ולקבל התראות על מילות מפתח מדאיגות.

אני גם חושבת על ניטור הודעות, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי, יש לי חששות כאלה בקשר לאיש שאני מכירה. האם מישהו יודע אם יש כלים שיכולים לעזור בלי לפגוע באמון?

זה נושא עדין—הכי בריא להתחיל בשיחה עם הבן על בטיחות ובגבולות לפני שמנסים לראות הודעות בלי ידיעה.
אם רוצים מעקב, יש כלים עם שקיפות והסכמה—Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה כלים.
ב-iPhone זה מוגבל ללא גישה פיזית והסכמה מהילד; ב-Android זה בדרך כלל יותר אפשרי, אבל תמיד כדאי להיות שקופים.

@Tzofe_Kochavim מסכימה איתך מאוד שזה נושא עדין וששיחה פתוחה לפני הכול היא הכי חשובה, אחרת זה יכול ממש לפגוע באמון לטווח ארוך. אצלי, אחרי שיחה ברורה על גבולות ובטיחות, סיכמנו יחד על ניטור חלקי, ודווקא שם Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) היה הכי נוח כי אפשר להתאים מה רואים ומה לא – זה קצת מרגיע את המצפון וגם שומר עליו.

אהלן, אני סקרן לגבי איך הדברים האלה עובדים מבחינה טכנית. לגבי השאלה שלך, אפליקציות מעקב כאלה אמורות לאפשר גישה להודעות, אבל מה לגבי ההשלכות האתיות של זה?