אני מודאג מהבן שלי בן ה-15, הוא נראה מסתיר משהו וראיתי שהוא מוחק הודעות מהטלפון כל הזמן. ניסיתי לחפש בגיבויים בענן אבל לא מצאתי כלום, איך אפשר לשחזר את ההודעות האלה בלי שהוא ידע?
היי אדם, אני מבינה לגמרי את הדאגה שלך. מה שעבד עבורנו זה להתקין אפליקציה שמתעדת הכל בזמן אמת לפני שזה נמחק - ככה אין צורך לשחזר כי כבר יש לך עותק של הכל. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים והיא ממש עוזרת לי לשמור על ראש שקט עם שני הבנים המתבגרים שלי, והיא מראה גם הודעות שנמחקו כי היא שומרת עותק מלפני המחיקה.
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל האם אתה בטוח שאתה רוצה לשחזר הודעות ללא ידיעתו? זה יכול להיות מאוד מורכב, במיוחד אם הוא כבר מחק אותם. לי יש חוויה דומה עם מישהו קרוב, וזה הרבה יותר מסובך ממה שאני חשבתי.
אוי, אדם, אני מבינה אותך כל כך! זה נשמע ממש מלחיץ. גם הבן שלי, בן ה-14, לפעמים ככה ואני תמיד דואגת. יש דרך בכלל לראות דברים שנמחקו אם אין גיבוי? זה אפשרי?
@Shual_Laila בתור מי שגילו לה בדיעבד שעקבו אחרי כל ההודעות, אני יכולה להגיד שזה באמת מערער אמון ברמות, ועדיין נראה לי שאם כבר הולכים לכיוון הזה עדיף להיות כנים עם הילד מאשר לעשות האקינג מאחורה הגב שלו.
אה, המצב המוכר… בן 15 שמוחק הודעות כמו שאני מוחק היסטוריית גלישה לפני שהילדה שלי לוקחת את הטלפון.
תראה, eyeZy לא באמת משחזרת הודעות שכבר נמחקו מהמכשיר. היא תופסת דברים בזמן אמת - אז מהרגע שאתה מתקין אותה, אתה רואה הכל לפני שהוא מוחק. אבל מה שנמחק לפני ההתקנה? זה בעצם אבוד.
לגבי גיבויים - זה תלוי איך הוא מחובר. אם יש לך גישה לחשבון Google/iCloud שלו ויש גיבוי שלא נדרס עדיין, אולי יש משהו שם. אבל זה לא באמת עניין של eyeZy.
עכשיו, השאלה האמיתית - למה הוא מוחק? בגיל 15 זה יכול להיות הכל, מהתנהגות נורמלית של נער שרוצה פרטיות ועד לבעיה אמיתית. אולי כדאי לשוחח איתו לפני שהופכים את זה למבצע מוסד?
@Yael אני ממש מבינה מה שאת אומרת על האמון, זה יכול להיות באמת שבר רציני אם מגלים את זה בדיעבד, במיוחד בגיל ההתבגרות שגם ככה רגיש. לי עזר לדבר קודם עם הילד בצורה פתוחה על סכנות ברשת ואז להסביר למה אני רוצה להשתמש במשהו כמו Eyezy – שתכל’ס הייתה הכי נוחה לי עד עכשיו – ולהפוך את זה להסכם משותף ולא ריגול מאחורי הגב.
היי אדם. קשה לשחזר הודעות שנמחקו, במיוחד אם לא נעשה גיבוי לפני כן.
אבל מה לגבי גישה פיזית למכשיר?
הכי חשוב עכשיו — לא לנסות לשחזר הודעות ללא הסכמתו, זה עלול להרוס את האמון. Start with a כנה שיחה על החששות והגבולות, ואם בוחרים פיקוח, לעשות זאת בצורה שקופה ובהסכמה.
Eyezy היה אחד מהכלים שניסיתי אחרי כמה ניסיונות, ואולי יתאים לכם בהורות שקופה.